Локомотив (София) започна лятната си подготовка въпреки неясното бъдеще. Големият липсващ на първото занимание беше треньорът Димитър Васев, който е приет в болница за операция от херния. В "Надежда" не се яви и помощникът му Диян Петков. Това наложи тренировката да водят Христо Коилов и Владимир Манолков.

На стадион "Локомотив" не се появи и президентът на клуба Николай Гигов. Както е известно, "железничарите" заедно с ЦСКА останаха без лиценз за "А" група и бъдещето им е неясно. Не е тайна, че Гигов обмисля да се оттегли от футбола. Вариантите пред Локомотив (София) са да започне на чисто от "В" група или "Б", ако вземе лиценза на клуб от втория ни ешелон.

Коилов и Манолков тренираха малка група футболисти днес. От досегашния състав в "Надежда" се явиха всички български играчи без Емил Гъргоров и Орлин Старокин, които вече нямат действащи договори с Локомотив (София). От чужденците присъстваха само Ламжед Шехуди и Марко Ранджелович, докато на останалите е дадена по-дълга почивка.

За "железничарите" предстои лагер във Велинград, който започва от сряда. Там Локомотив ще изиграе две контроли срещу тимове от "В" група. Едната проверка ще бъде с "Ботев" (Ихтиман).