Изпълнителният директор на Локомотив (София) Георги Марков изрази оптимизъм за участието на тима в „А” група. „Железничарите” към момента са без лиценз за елита, а босът Николай Гигов обмисля оттегляне от клуба. Днес играчите се събраха за първа тренировка, а в отсъствието на Гигов и треньора Димитър Васев, пред медиите застана Марков.

"Ние вярваме, че ще играем в „А” група. Ще подадем документи до Изпълкома с молба да ни бъде разрешено това, ще представим план за разсрочване на задълженията ни към НАП. След като сме се събрали за тренировка и предвиждаме лагери значи сме оптимисти за бъдещето”, започна Марков.

„Всички играчи, освен Гъргоров, Старокин и получилите по-дълга почивка чужденци са тук. Тези, които са с изтичащи договори са наши футболисти до 30 юни. Все още не са подписали официално нови договори, тъй като очакваме изясняване на ситуацията. Иначе всички тези футболисти са информирани, че ще им подновим договорите при същите условия, каквито бяха досега”, допълни директорът на „железничарите”

„По отношение жребия за програмата на новото първенство, ние нямаме информация, че ще се тегли днес", завърши Георги Марков.