Треньорът на Лудогорец, Анте Шимунджа коментира представянето на отбора си при победата с 2:1 като гост на Ботев (Пловдив) в мач от 29 кръг на efbet Лигата. Словенец похвали играчите си за показаното желание. Освен той обясни причината за отсъствието на Кирил Десподов от групата за двубой. Оказа се, че Футболист №1 на България за 2021 г. е с контузия.

„Добра победа, но трябва да кажа, че я заслужихме, трябваше да работим здраво. Хубавото е, че поддържахме енергията си на терена. От наша страна бяхме агресивни и показахме концентрация“, започна той.

„Футболистите успяха да запазят своята енергия, а манталитетът ни на победители също реши мача. Всички искат да се развиват и да се подобряват във всяка тренировка. Имаме голям отбор и това помага за ротациите. По време на тренировките всеки е концентриран, за да играе в следващия мач“.

„Имахме скорост отзад, но малко страдахме във въздуха. Можем да експериментираме обаче. Жан Карничник се справи добре в центъра на защитата. Важно е, че четворката отпред показа концентрация и агресия, но трябва да знаят, че други играчи дебнат, за да им вземат местата. Десподов днес не игра заради контузия. Има възпаление. Не знам доколко е сериозно. Надявам се да играе отново до края на сезона“, завърши словенецът.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022