"Агресията е бич за футбола! Това мое твърдение беше доказано в края на мача от 16-ия кръг в Югоизточна Трета лига на 17 ноември, когато Общински футболен клуб Левски (Карлово) посрещна на свой терен ФК Розова долина Казанлък. Отборът им е стойностен, мачът беше много интересен за гледане. Главният съдия не ощети по никакъв начин гостите. Далеч съм от мисълта да бъда адвокат на съдиите, но отново ще кажа: агресията, особено на младите футболисти на резервните скамейки, е укорима и недопустима!" Това каза на пресконференция старши треньорът на ОФК Левски (Карлово) – Красимир Манолов и зададе риторичния въпрос: Какво би станало, ако във всеки мач се реагира на всяко съдийско решение? Манолов припомни, че през настоящия сезон от изиграни 16 срещи, в полза на карловския тим няма свирена дузпа и отсъден нередовен гол, а 16-те съдийски бригади са били абсолютно различни.

"Загубихме точки на собствен терен от Гигант, Карнобат, Черноморец и Родопа, но в нито един от тези мачове не сме реагирали на съдийските решения. В последния двубой - с Розова долина, имахме претенции за дузпа, но отново не реагирахме! Опитите на някои клубове и обвиненията на хора, които нямат легитимност и стаж във футбола, да ни обвиняват и да се представят като единствено работещи чисто, са плод на огромното им желание за медийни изяви. Предоставям всичките наши 9 видеозаписа от домакинските ни мачове.

Призовавам колегите от Розова долина също да покажат публично своите записи и тогава всички да видят кой играе по-чисто. От последния запис може да се види също така, че феновете на ОФК Левски не са участвали в посегателството над страничния съдия. Съвсем не казвам, че ние сме безупречни като отбор – имаме си нашите проблеми и недостатъци. Ние винаги приемаме както резултатите от двубоя, така и съдийските решения – особено като гостуващ отбор! Призовавам отново всички, работещи във футбола, да обърнат внимание на възпитанието и агресията на своите играчи", допълни Красимир Манолов.

Той припомни, че през последните няколко години в Карлово не е допуснат нито един инцидент по време на футболна среща, който да е станал с участието на местната публика. В заключение Красимир Манолов съобщи, че именно поради разочарованието си от агресията на стадионите през последните две години, от 1 декември 2019г. той няма да бъде старши треньор на ОФК Левски (Карлово). Манолов обаче ще продължи да бъде част от екипа, който ще изпълнява дългосрочната програма за развитие на футбола в Града на Левски.