Треньорът на „Левски” Стойчо Стоев призна, че все още няма отбор за Лига Европа. „Сините” бяха много близо до участие в турнира, но загубиха финала за Купата на България от Черно море с 1:2, след като водеха с 1:0 до 93-ата минута.

„Донякъде злото е за добро. Аз имам най-реална представа за това до къде можехме да стигнем в Лига Европа. Ние реално нямахме отбор за Лига Европа, но това пак не оправдава онова, което се случи“, призна Стоев пред БНТ1.

Той отново коментира финала в Бугас, както и отсъжданията на рефера Ивайло Стоянов.

„Когато се тръгне на компромиси от рефера, в един момент това рефлектира върху неговото съдийство. Говоря за това, че имаше ситуация, в която можеше да изгони Стойчев, след това имаше червен картон за играч на Черно море и след това дузпата, която той нямаше да свири, защото знаеше, че ще има нападки към него“, смята треньорът на „Левски”.

„Смяната трябваше да бъде сменен Валери Домовчийски, но в един момент се контузи Аниете. Дадоха ми знак от вътре, че трябва да бъде заменен и трябваше да решавам какво да правя. Реакцията на един треньор е в рамките на няколко секунди. Тези, които коментират, могат да премислят. Аз приемам всичко нормално, в цял свят е така. Аз се опитвам да си правя самоанализ. Не искам да се разпростирам. За мен грешките ни бяха в края, когато бързахме, вместо да успокоим темпото. Затова казах, че сме зелени, а думите ми бяха разбрани неправилно. Просто аз не конкретизирах двата си мача срещу Локомотив (Пловдив) и ЦСКА, затова твърдях, че „Левски” няма да изпадне от първата шестица, но тогава аз бях заложник на времето“, продължи специалистът.

Стоев коментира и разликата между „Левски” и Лудогорец. Треньорът бе начело на разградчани преди да поеме „сините”.

„Лудогорец и „Левски” са два различни полюса. Лудогорец е система на работа, организация, финанси. „Левски” е традиция, история и наистина голяма публика. Сега като треньор на този отбор разбрах каква подкрепа може да е публиката. Наистина тя е душата на отбора. Надявам се да продължават в този дух. Тези хора наистина обичат със сърцето си отбора и се надявам във времето любимият им клуб да им носи повече радост“.