Наставникът на Рилски спортист Петър Аджов разкри какви са причините Георги Иванов и Елин Топузаков, които имат картотеки, да останат извън сметките за двубоя с ЦСКА. Мачът от 8-ия кръг на Югозападната "В" група стартира в 14:30 часа на стадион "Искър" в Самоков и ще бъде предаван пряко по Канал 3. 43-годишният наставник на "скиорите" се върна и към времето си, прекарано на "Армията" като футболист. Публикуваме интервюто на Аджов пред "Тема спорт":

- Г-н Аджов, в първите седем кръга ЦСКА беше безгрешен и премина през всеки от съперниците си без никакъв проблем. Как протече самата подготовка, за да може сега да окажете по-сериозна съпротива на "червените"?
- Мачовете с ЦСКА и "Левски" винаги са по-специални. Нормално е да има приповдигнато настроение в самия отбор, а и в града. Усещам някакво леко напрежение у футболистите, което е напълно нормално преди такава среща. Готвим се да дадем максимума на възможностите, които притежаваме. Надявам се да затрудним ЦСКА. Наистина те са много класен отбор за тази група.

- В началото на сезона предупредихте ЦСКА да се притеснява от гостуването си в Самоков. Сега променихте ли си мнението с оглед представянето на отбора?
- Имах предвид, че при всички случаи, какъвто и да е резултатът, нашият отбор ще търси да даде най-доброто, на което е способен. Наистина няма да е леко както за нас, така и за тях. Искрено се надявам да надскочим моментните си възможности. Очакваме стадионът да се напълни. Няма лошо време, няма хубаво, при всички случаи ще има доста публика, защото идва ЦСКА.

- Какво ви направи впечатление в изминалите кръгове и на какво обърнахте най-сериозно внимание на вашите играчи?
- Определено съперникът е от много висока класа за нивото на "В" група, имат опитни футболисти, които са играли в "А" група, и то в периода, когато ЦСКА се бореше за титлата. Стоян Колев, Александър Бранеков и Костадин Хазуров дори са ставали шампиони с "червените". Няма какво да се залъгваме - те са най-силният отбор в нашата група и няма кой да ги спре към по-горната дивизия. Това, което ми прави най-голямо впечатление, е халфовата линия, Бранеков отзад има рутина и класа, отпред Хазуров и Преслав Йорданов са добри нападатели, същото се отнася и за крилата. Има много какво да се каже за тях. Играта им обаче се върти от Борис Галчев. И фаул може да изпълни, и пас може да даде в дълбочина, винаги може да измисли нещо опасно. Аз имам симпатии към македонците. Те са борбени, всеотдайни спортисти, не само футболисти.

- Какви са целите пред Рилски спортист?
- Нашата нагласа е във всеки мач да търсим силно представяне и да караме хората да идват да ни гледат. Все пак футболът е за привържениците, щом ги няма на трибуните, значи се играе слаб футбол. Виждате за какво става въпрос в "А" и в "Б", а дори и във "В" групите.

- Няма да паркирате автобуса пред вратата, а ще играете открито с ЦСКА. Така ли?
- Много ясно. Във всеки случай няма да тръгнем слепешката напред, но няма да се върнем да играем и на 30-ия метър.

- В началото на сезона се заговори, че Елин Топузаков и Георги Иванов ще излязат срещу ЦСКА. Уплашиха ли се?
- Те са картотекирани в нашия тим, но имат ангажименти с "Левски". Глупости са страх да ги тресе. Както се казва, Гонзо им е вкарал много голове, та да го е страх. Заети са, имат ангажименти. Все пак "Левски" играе в понеделник, Топузаков е помощник, а Георги Иванов - спортен директор, може ли да си позволят да идват да ритат тук? Това е даже несериозно. Нямам представа дали щеше да е опасно, но реално щеше да е добре за публиката, ако можеха да дойдат.

- Станахте шампион с ЦСКА през 1992 година. Какво си спомняте оттогава, какво се промени?
- Това беше преди много време. Тогава имаше много сериозни футболисти. Аз бях младо момче и можех да видя за какво става въпрос от по-големите. Не искам да изреждам имена, но бяха съвсем друга класа от настоящите.

- Тогава Аспарух Никодимов беше треньор. Той ли ви повлия за вашата треньорска кариера?
- Паро е най-доказаното име на клубно ниво. След ЦСКА работих с него и в "Левски" (Кюстендил). Той заедно с Димитър Пенев са светилата на треньорската школа. Паро постигна най-големите успехи на клубно ниво. Но той освен като специалист е и изключително сериозен и добър човек. Това са хора, от които има много какво да се научи и като дисциплина, и като тактика и така нататък.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА