Бившият нападател на ЦСКА Еуген Трика засиса с хвалби "червените" за привличането на младежкия национал на Румъния Серджиу Буш, за когото пръв съобщи БЛИЦ.

"Изненадан съм, тъй като към Буш имаше голям интерес от няколко румънски клуба, сред които Стяуа, Динамо (Букурещ) и Астра. Бях треньор на Серджиу в ЧФР Клуж и познавам отлично качествата му. Без капка съмнение ви казвам, че Стойчо Младенов прави голям удар с неговото привличане. Ако той успее да разгърне потенциала си на "Армията", клубът може да го продаде още другото лято за 2-3 млн. евро", каза Трика пред "Тема Спорт".

"При мен в ЧФР той игра много добре. Според мен ЧФР сбърка жестоко, като го преотстъпи след моето напускане, защото искаше да налага скъпоплатените си и по-опитни нападатели. Ако аз бях треньор по това време, никога нямаше да допусна той да отиде в друг отбор под наем, а щях да продължа да го налагам, защото виждах огромни перспективи за развитието му", продължи Трика.

"ЦСКА взима много силен и надежден нападател. Той гардира отлично топката, работи успешно на скорост и като цяло притежава отлични качества. Типична деветка е. Убеден съм, че ще помогне на ЦСКА. Много сериозно, спокойно и отговорно момче, което мисли само за футбол, други неща не го интересуват. Ако ЦСКА успее да измъкне максимума от него и го обгрижва добре и с доверие, той може да стане звездата на българското първенство", убеден е румънецът.

"Много е важно обаче да играе редовно. Седи ли на пейката, нещата трудно ще се получат. Трябва да му се гласува доверие в дългосрочен план, а не след два слаби мача да го пратят на пейката. Ако подходът към него е същият като към Ивайло Чочев, ЦСКА ще го продаде за много пари. Ако играе като титуляр във всеки мач, считам, че може да вкара 15 гола през сезона", каза още Трика.