Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров нападна с остро изявление Емил Гъргоров. Както е известно, Бадема разтрогна заради "лъжите на Александър Томов и Тодоров", за което той първи съобщи в интервю пред БЛИЦ.

"Реално ние се бяхме разбрали с него да подпишем стария договор, който той прекрати едностранно и да си продължи със същите условия. В този момент се намеси неговият, не знам какъв е там, представител - г-н Градев, и започна да поставя невъзможни условия, които да влязат в договора. Безумно бе, че футболистът има право да си прекрати договора с едномесечно предизвестие. Няма как клубът да се съгласи при такива условия. Друго неприемливо условие беше да се правят неустойки по 100 лева на ден при забавяне на суми, обясни Тодоров пред Канал 3.

- Имаше клаузи, които бяха абсолютно неприемливи. Клубът направи изключително много компромиси. Изпратихме същите условия. Когато изпратихме договора, на другия ден ни каза, че той е размислил. Въпреки че 3-4 дни спорихме по условията и клаузите, каза, че няма да го подпише. Защо? Не мога да отговоря. Лъжата не е от ръководството, а от някъде другаде. Вие си направете изводите кой лъже. Аз ще публикувам, ако трябва, кореспонденцията с г-н Градев. Същите дати и същите са подписани. Няма един ден разминаване. Това е абсолютна лъжа.

За декларацията - това е поредната лъжа. Аз ако съм такъв лъжец и мошеник и той да ми се подписва на такъв празен лист, защо трябва да пиша декларации? Мога да си напиша сам. Това е абсолютна лъжа. Човек, който иска 100 лева на ден неустойка за забавяне на суми, да се подпише на празен лист и да ни го подаде. Плюс това, това изявление е било в Холандия, когато той замина. Аз казах, че е едно от условията е, той да се извини за думите си, които е казал. Но да се е подписал на празен лист, е абсолютна лъжа."

Относно изявлението на Гъргоров, че с тези ръководители ЦСКА няма бъдеще, и колкото по-бързо се махнат толкова по-добре, Тодоров заяви: "Това са глупави думи. Да намери нов собственик. Нямам нищо против. Ако иска той да дойде, да издържа клуба, всеки ден да намира средства, за да съществува този клуб. Всеки вика, че иска стабилност и финанси. Аз искам същото, но къде е този човек? Не виждам някой да е дошъл да дава еди-колко си милиона и такъв като Гъргоров да ми се качва на главата... Ако има такъв, да идва и да го издържа."