Треньорската криза в „Левски” вече е факт. Идеята за смяна на Славиша Иоканович е все по-близо до реализиране, но отговорните фактори в клуба още не са стигнали до единна позиция относно наследника на сърбина. Факт е, че Йоканович не се появи на вчерашната тренировка и тя бе водена от неговите помощници - Дражен Болич, Александър Янкович, Елин Топузаков и Мариян Христов. От клуба обявиха, че старши треньорът е получил разрешение да почива по-дълго при семейството си в Испания.

Сърбинът се прибра в София с полет около полунощ, а в негово отсъствие се провеждаха трескави сондажи с евентуалните му заместници. До снощи фаворит за поста бе Ивайло Петев. Двукратният шампион с Лудогорец се конкурира с още двама специалисти, вдигали титлата в България - Едуард Ераносян и Емил Велев. Според близки и до двамата вече са проведени предварителни разговори с тях и са сондирани възможността те да пристигнат на „Герена", съобщава "Меридиан Мач".

И Наско Сираков, и шефът на Управителния съвет Иво Тонев очакваха до снощи завръщането на собственика Тодор Батков, който бе в чужбина. Именно адвокатът обаче е най-настоятелен в желанието си за промяна, след като е останал крайно разочарован от резултатите, които отборът постигна под ръководството на Йоканович, и най-вече от неубедителната игра на „сините".

В листата на най-актуалните варианти е и последният специалист, извел отбора до титла - Емил Велев. Кокала в момента е свободен, а Батков отдавна е отчел като своя грешка неговото преждевременно освобождаване. Коментира се и Велислав Вуцов, на когото босът е длъжник за срамното му уволнение след първия мач с БАТЕ Борисов.

При положение, че твърдо се реши Иоканович да напусне, съществува възможност шефът на ДЮШ Тони Здравков да води тима до Нова година и тогава да се утвърди нов треньор. Тази опция се очертава като спасителен вариант, при положение че силните фигури в клуба не постигнат единодушие при това кой от спряганите кандидати е най-добрият.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ