Славия се раздели с трима футболисти само ден, след като сезонът за „белите“ в елита приключи с домакинска загуба с 0:2 от ЦСКА 1948.

Договорите на Кристиан Добрев, Ерол Дост и Ивайло Марков са прекратени по взаимно съгласие, обявиха „белите“ на официалния си сайт.

Раздялата с Крис Добрев беше анонсирана от треньора Златомир Загорчич още след вчерашната загуба от ЦСКА 1948. 23-годишният футболист носи екипа на „белите“ в продължение на три сезона, а през изминалия шампионат взе участие в седем мача от Първа лига и един за Купата на България.

Ивайло Марков, който през пролетта на 2023 г. дебютира за националния отбор, премина в Славия през зимата, след като се раздели с румънския УТА Арад. През пролетта 26-годишният бранител взе участие в пет мача на „белите“ за първенство.

Ерол Дост облече екипа на Славия в началото на 2021 г., когато премина със свободен трансфер от Лудогорец. През завършилия сезон 2023/24 24-годишният дефанзивен футболист изигра общо 33 мача за „белите“ в първенството и Купата, като в тях направи две асистенции.