Младежкият ни национален отбор, воден от селекционера Александър Димитров, има доста трудна задача днес. От 19:45 часа "лъвчетата" гостуват на фаворита в нашата група Нидерландия. Това е пети мач за България в евроквалификациите, като до момента записахме 2 победи и 2 загуби, което отрежда на страната ни четвъртото място с 6 точки. "Лалетата" са втори със 7 точки от 3 изиграни срещи. Лидерът Швейцария има 10 от 4 мача. 

Нидерландците, водени от селекционера Ервин дан де Лоол нямат загуба до момента - 2 победи и едно реми - 2:2 при гостуването на швейцарците. Двата успеха бяха постигнати по изразителен начин - 3:0 над Молдова и 5:0 срещу Уелс, който размаза България с 4:0 в София на 4 септември.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

"Лалетата" впечатляват със селекция, оценявана на повече от 70 милиона евро. Това е приблизително десет пъти повече от играчите, които Сашо Димитров повика. Най-скъп е десният бек от Леверкузен Джереми Фримпонг. Талантът е оценяван на 15 милиона евро.

Играчът, който е най-познат на българските фенове на футбола, е нападателят на Байерн (Мюнхен) Джошуа Зиркзее (вдясно). 20-годишният голмайстор е оценен на 8 милиона евро, а в момента играе под наем в Андерлехт, като от началото на сезона има 6 гола в 12 срещи в Юпилерлигата. Зиркзее има 16 срещи и 4 попадения за първия тим на Байерн. Той обаче трудно може да се бори за място с машината Роберт Левандовски и заради това баварците решиха да го изпратят в друг отбор, за да трупа опит.

Дебют за България днес се очаква да запише Силвестър Джаспър от Колчестър. Талантът получи първа повиквателна от Александър Димитров. Както вече стана ясно, заради контузии от състава отпаднаха Владимир Николов и Димитър Стоянов.

Сензацията в националния отбор Силвестър Джаспър пред БЛИЦ TV: Бойко Борисов превърна София в Лондон ВИДЕО

НИДЕРЛАНДИЯ - БЪЛГАРИЯ
Евроквалификация, младежи
Днес от 19:45 часа

Алмере, ст. "Янмар Стейдиъм"
Съдия: Саша Щегеман, Германия

Вероятни състави:

НИДЕРЛАНДИЯ: Шерпен, Фримпонг, Богард, Ван Дер Берг, Маастен, Екеленкамп, Рейс, Тимбер, Ван Каам, Зиркзее, Редан
Селекционер: Ервин ван де Лоол

БЪЛГАРИЯ: Дамян Христов, Виктор Попов, Симеон Петров, Валентин Антов, Антон Дичев, Мартин Атанасов, Илия Груев-младши, Филип Кръстев, Митко Митков, Мартин Минчев, Силвестър Джаспър
Селекционер: Александър Димитров

Талантът Шопов разкри ексклузивно пред БЛИЦ TV силните оръжия на България срещу Холандия и обяви: Излизаме за победа! ВИДЕО