Кметът на Каварна Цонко Цонев беше категоричен, че няма да играе по свирката на Литекс и настоява на 3 декември в Калиакра да се проведе отложената среща с Литекс за "А" група. По-рано днес стана ясно, че двата отбора ще спорят и на 1/8-финалите за Купата на България. И тези двубои са по програма на 3 декември.

Веднага след жребия президентът на Литекс Трифон Попов заяви, че "оранжевите" искат мача за първенство да се играе през пролетта, а сега Калиакра да гостува в Ловеч за Купата.

"Как ще го отлагаме за 2012 година? Те луди ли са... тогава е краят на света. Сега трябва да играем с Литекс за "А" група. БФС нали взе решение и обявиха, че трябва да играем шампионатния мач на 3 декември. От какъв зор ние ще им ходим в Ловеч. Вече ни писна БФС да угаждат само на Гриша Ганчев. Ние сме твърди и няма да им играем по тяхната свирка. На 3 декември приемаме Литекс за "А" група, а мачът за Купата остава за пролетта", категорично заяви афектираният Цонко Цонев пред БЛИЦ.

Спортно-техническата комисия към БФС ще събере становищата на всички страни по случая, включително и на ПФЛ, след което ще обяви решението на 28 ноемрви (понеделник). Със сигурност ще има пренасрочване на един от двата мача.

"Редно е първо да играем за първенство на 3 декември, а ако трябва ще им гостуваме в Ловеч за Купата дни по-късно. Има варианти за 7 или за 10 декември. Зависи от метеорологичните условия. В краен случай мачът може да се остави за пролетта, което за нас също не е проблем", коментира казусът президентът на Калиакра Венци Василев.