Кметът на Каварна Цонко Цонев за пореден път изригна срещу БФС. Градоначалникът заяви пред БЛИЦ, че ръководството на футболния съюз е издало поръчка един от изпадащите отбори от "А" група през този сезон да бъде Калиакра.

"Изпълняват поръчки по изключително грозен начин. Аз обаче няма да направя кефа на Борислав Михайлов и компания", категоричен бе Цонев пред БЛИЦ.

"Много се забавлявам като гледам как цял футболен съюз е впрегнат в това да ни затрият като клуб. Това само говори колко големи нещастници са. Колкото и да се мъчат обаче, няма да успеят. Ние ще се борим до край, животът продължава. Аз не съжалявам, че Калиакра влезе в "А" група. Хората в Каварна обичат отбора си, идват по мачове и се забавляват. Това е най-важното. Имаме прекрасна база, школа пълна с деца. Калиакра го е имало 60 години, ще го има поне още 160. Няма да ни погубят", отсече Цонев.

Той коментира и наказанието, което Съдийската комисия наложи на рефера Богомил Маринов. Известният с прякора Мечката чернодрешно ощети сериозно каварненци в домакинството им на Локомотив (Пловдив). "Смърфовете" биха с 3:1 в Каварна, като при първото попадение останаха сериозни съмнения за засада, а второто бе от измислена дузпа.

"Спрели му правата гледам. Смешна история. Все едно аз да убия един калкан и после да му се извинявам, че съм го убил!", каза Цонко Цонев.

"Мечката беше едно палаво детенце, което си играе с огън. Той тук запали голям пожар. Не можем да го загасим с 10 пожарогасителя. Отвратително поръчково съдийство. Все си мислех, че не може да има по-голямо от това на Ивайло Стоянов, обаче се оказа, че има по-голям виртуоз от сватбаря", добави кметът на Каварна.

Цонев за пореден път обяви, че няма никакво намерение да плаща глобата от 62 000 лева, която Дисциплинарната комисия наложи на клуба му заради несъстоялия се мач с "Левски" от 19-ия кръг на "А" група. "Вече съдът има думата дали трябва да се плаща, дали не. Внесохме жалбите в Административен съд София град. Самото обжалване спира изпълнението на наказанието и БФС не могат да чакат никакви пари от нас. А и докато излязат решенията на съда сигурно ще минат 2 години. Тогава вече футболът ни ще има нови шефове", обясни Цонко Цонев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ