Любослав Пенев беше представен като треньор на ЦСКА 1948. Заедно с част от ръководството на клуба и новия наставник на дублиращия тим Валентин Илиев той даде пресконференция в „Пресклуб България“. В част от изявлението си Любо Пенев нападна Гриша Ганчев и управата на ЦСКА. В останалата част 55-годишният специалист говори за целите, които ще преследва на новото си работно място.

„За мен е важно, че клубът иска да се развива, да надгражда, има високи цели и желае да работи професионално. Има място за развитие. Това е важно за треньора – да бъде на по-високо ниво всяка година. Целите на ръководството са високи, а моите са още по-високи. На отборите си поставям най-високите цели. Ако успеем добре, ако не успеем – ще опитаме следващата година“, заяви Пенев.

„Договорът ми е за две години с малко повече правомощия. Първият отбор е ясен, а другите са свързани с школата, втория и третия отбор. Нещата ще се получат. Спокоен съм, нямам притеснения. Вярвам на 100% в уменията, които имам и методиката, която използвам. Щабът ми е същият, с който работих в последните месеци. Много е важно футболистите да играят с мисълта за победа, да имат манталитет на победители. Мачовете и тренировките не трябва да са в ниска динамика. Това ще се постигне и ще имаме прекрасни резултати“, допълни новият треньор на ЦСКА 1948.

„Искам да работя с високи цели, трябва да има конкуренция и да работят под футболно напрежение. Започват 11, след това ще има смени, другият мач може и друга група. Ще направим сериозна подготовка и от първия мач трябва да се представяме добре. Къса е почивката, но ще почиват повече за Коледа. От днес започваме медицински прегледи четири дни, след това отиваме на подготовка в Банско. В трансферен период сме, ще има информации. Ще продължим да залагаме и на българи, няма да се отказваме от развитието на школата. Това е важно и държим на школата. Селекцията ще е според възможностите. Най-важен е профилът на футболистите и къде ще са полезни. Очакваме необходимото и точно развитие на тези футболисти.”

„Може би трябва да обърнем по-голямо внимание, давайки повече време и да имаме търпение към младите българи. Смятам, че това може да се коригира в българския футбол и да се обръща по-голямо внимание върху индивидуалната работа на младите футболисти. Това ще помогне и за тяхното собствено развитие, и за развитието на колектива“, коментира Любо Пенев.