Неприятна контузия на вчерашната тренировка получи десният бек на ЦСКА Йордан Минев. Бранителят получи травмата в сблъсък с новия италиански нападател на “армейците” Кристиан Тибони.
 
Засега не е ясна сериозността на контузията, но се счита за сигурно, че той няма да играе в дербито с Левски тази вечер. Двубоят между “червените” и “сините” е от 21:00 часа на националния стадион “Васил Левски”.
 
Има опасения, че Минев е с със скъсани връзки. Ако това се докаже от медицинските прегледи, десният бек ще бъде извън игра за продължителен период от време. Очаква се за дербито с Левски той да бъде заменен от втория капитан на ЦСКА Павел Виданов, чието място в центъра на защитата ще заеме Апослов Попов.
 
ЦСКА – Левски
 
Днес от 21:00 часа по Про.БГ
София, “Васил Левски”
Съдия: Станислав Тодоров
Асистенти: Никола Джугански и Николай Ангелов
 
cska_logo.JPGЦСКА (вероятен състав): Караджов, Виданов, Попов, Акуаро, Стоянов, Тонев, Анчев, Тиеро, Гранден, Маркиньос, Илиев
Треньор: Павел Дочев
Контузени: Грило, Нелсън, Й. Минев
Наказани: Трифонов

 


Levski_.jpgЛевски (вероятен състав): Петков, В. Минев, Иванов, Милиев, Мюлдер, Гаджев, Йовов, Тасевски, Жоазиньо, Младенов, Дембеле
Треньор: Ясен Петров
Контузен: Бензукан
Наказани: няма
 

Баланс в “А” група: 125 мача, 40 победи за ЦСКА, 36 равенства, 49 победи за Левски, г.р. 171:184
 
Факти
* В предишния си сблъсък двата тима фиксираха нулево равенство за първи път в “А” група от 15 декември 1982 г. Оттогава 0:0 завърши само полуфиналът за Купата на България на 3 май 2003 г.
* Капитанът на ЦСКА Тодор Янчев започва деветия си сезон в клуба, досега той е изиграл 195 мача за “червените”.
* През миналия сезон Левски за първи път от шампионат 1986/97 не успя да вкара гол на ЦСКА. Преди 14 години “сините” инкасираха две поражения с по 0:1.
* Димитър Телкийски не вкара нито едно попадение за Левски през миналото първенство, след като в 9 поредни сезони не пропускаше да се разпише със синята фланелка.