ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

ЦСКА е близо до привличането на голмайстора Тобиас Хайнц от шведския тим Хакен, съобщава норвежкото издание Nettavisen.

24-годишният халф впечатли през миналия сезон с екипа на Сарпсборг, където бе отдаден под наем и откъдето "армейците" привлякоха Джонатан Линдсет миналото лято. Хайнц завърши сезона като трети голмайстор в норвежкия елит с 15 попадения, към които добави 4 асистенции.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Според изданието ЦСКА и Хакен водят разговори за Хайнц от дълго време, а сега преговорите са към своя край.

Сарпсборг имаше опция да купи футболиста, но така и не успя да се разбере с него за личните му условия и той остана собственост на Хакен.

Хайнц е роден на 13 юли 1998 г. в Мос, Норвегия. Висок е 174 сантиметра. Юноша е на Мос, е мъжкия футбол е играл за Спринт-Йелой, Сарпсборг (три пъти), Касъмпаша и Хекен. Има договор с шведския тим до 2024 година, така че от „Българска армия“ ще трябва да плащат трансферна сума за правата му. Стойността му според Transfermarkt.de е 1,1 млн. евро.

Към днешна дата Хайнц заема 11-о място в класацията за „Златната обувка“ със своите 15 гола в елита на Норвегия. Лидер с оставащ повече от полусезон е Ерлинг Холанд с 21 гола, 42 точки (2 точки на гола). Тройката допълват Амал Пелегрино от Бодьо/Глимт (25 гола/37,5 точки, 1,5 точки на гол) и Роберт Левандовски (Барселона) (13 гола, 26 точки).

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК