Нов футболист пристига на проби в ЦСКА, разбра БЛИЦ. Той е бразилец и е минал през Фейенорд и Хамбургер. Казва се Жеан Карлос Донде - 28-годишен, като за последно е носил екипа на корейския Сеонгнам, но около Нова година е бил освободен. Оттогава тренира с третодивизионния Чапекоензе в родината си Бразилия.
3_12.jpg
Донде се очаква да пристигне утре в София и да бъде изпробван от Стойчо Младенов в предстоящата в събота контрола с Локо (Сф).

Бразилецът, който има и италиански паспорт, е ляв защитник, а какво е известно, "червените" имат проблеми за този пост след тежката контузия на Адемар. След травмата на бразилеца единственият левичар на "Армията" е Румен Трифонов, който обаче още трепери за нова санкция заради допинга.

Най-голямата крачка в кариерата на Донде е трансферът му във Фейенорд през 2003 година от Атлетико Паранаензе. Но за холандския тим защитникът изиграва едва 9 мача. Бил е преотстъпван в Хамбургер, но и там не се налага. Има участие в едва 1 официален двубой. 

След Хамбург бразилецът заминава за родината си, където изиграва 31 мача за Флуминензе, после има и три сезона в гръцкия Астерас (Триполис), за да се стигне до краткото му подвизаване в Южна Корея.

Както е известно, през миналата седмица за кратко на проби в ЦСКА бяха юношата на Манчестър Юнайтед Джоузеф Диксън и анголецът Раул Мартинс. Двамата обаче разочароваха Стойчо Младенов с неубедителното си представяне в контролата със Спартак (Плевен) (0:3), след която бяха отпратени.