Единият от собствениците на ЦСКА Иво Иванов направи скандално изказване след победата с 3:0 над Светкавица. Босът говори по темите за Присо, Анисе, Георги Иванов-Гонзо и най-вече за БФС.

„Искам да започна с едно кратко обръщение, за Присо и за действията на БФС към ЦСКА. За нас има безпрецедентно отношение на делегата. В доклада не е написано нито, че има расистки изказвания, викания към Присо, нито че е бил провокиран. Цяла България видя какво става. Присо бе арестуван в тунела, защо?! Какво ще направи в тунела?! Защо е необходимо 4-5 полицаи да му извиват ръцете“, попита недоволният Иво Иванов.

„Това не е Български футболен съюз, а Талибански футболен съюз. Това БФС е като някаква секция на Ку-Клукс-Клан“, заяви още босът по адрес наказанието на Присо от 7 мача, наложено му след двубоя с Локомотив (Пловдив).

„По станалите скандали, с поредната декларация на БФС. Мислех да говоря на юридически теми, но след като професорът по право Георги Иванов успя да излъже БФС, аз просто нямам какво да кажа. Футболният съюз е объркал датите, датата бе 1 април. Виждате какво се случва. Ако ЦСКА толкова пречи на БФС, нека ни закрият! Омръзна ни да ни плашат. Мълчете си, иначе ще ви вземем лиценза, ще ви водим не знам си какво. Футболен клуб ЦСКА казва "стига". Ние ако бяхме плашливи, щяхме да сме Беласица или Светкавица. В края на краищата ЦСКА, и "Левски", и останалите софийски отбори, допринасят за нивото на футбола. Ако са решили ЦСКА да го няма, нека го няма, и толкова... Само че тогава и вие няма какво да работите“, продължи босът на "армейците".

„Поздравявам момчетата с победата. Виждате, че можем да бием и с юноши, и се надявам, господата от футболната централа да ме чуят. Аз съм омерзен от тях. Аз искам да комуникираме с документи. Ако ние сме нарушили нещо, да излязат и да кажат, че не сме прави. Да престанат да се крият зад някакви декларации, смешни аргументи, като декларацията за Присо, в която има и препратки към случая с Гара Дембеле. Той бе наказан 2 мача за удар по съдията. Ако съдията на мача не е служебно лице, какъв е – гост ли?! Ако грешките се поправят само към един, а към друг не, значи не са грешки", каза Иво Иванов.

„Извънредният конгрес не е панацея. На извънредния конгрес, клуб с една ливада, едно магаре и две дървени врати, има гласове, колкото ЦСКА. Част от нещата, които бяха изнесени в последно време - и от нас, и от Георги Градев, са абсолютни истини. Не обичам да говоря. Аз самият не съм специалист. Днес спрях и моите юристи да отговарят на тази безумна декларация. Тя е подигравка с хората, с правото, с феновете на ЦСКА. Каквото и да кажеш, някой излиза, прави една декларация, и всичко минава и заминава. Ще картотекираме най-вероятно Димитър Пенев, и някой от ветераните. Какви повече удари да очакваме“, завърши с чувство за хумор Иво Иванов.