Изключително важен ден предстои за ЦСКА. Клубът очаква решение на Дисциплинарната комисия да използва тримата футболисти, които бяха наказани за допинг в края на декември. Става въпрос за капитана Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов. На 23 март (днес) изтича 3-месечното наказание, което беше наложено от Дисциплинарната комисия към БОК. БЛИЦ научи, че на 14 март санкцията е била отменена и то по молба на БФС. Т.е. от 14 март до сега футболистите са имали право да играят за ЦСКА. На 5 април ще има заседание на Арбитражния съд към Българския олимпийски комитет (БОК). Той ще вземе решение за съдбата на тримата, дали наказанието им да остане същото (3 месеца), или да бъде увеличено. Дори футболистите да получат по-тежко наказание, то ще влезе в сила от взимането на решението, т.е. 5 април.

“БФС е подал молба до БОК, след което на 14 март наказанието на тримата е отменено по 3 определения. От този момент играчите имат право да се състезават, докато се произнесе Арбитражният съд на 5 април. След това, ако им бъде наложено ново наказание, то ще влезе в сила от 5 април. Няма никаква опасност от служебни загуби за ЦСКА, ако използва футболистите във времето, в което те на практика нямат наложено наказание”, заявиха от Борисовата градина пред БЛИЦ.

Екипът ни научи, че тримата играчи – Тодор Янчев, Костадин Стоянов и Румен Трифонов, са подали молби до Дисциплинарната комисия за временно възобновяване на състезателните им права. Те ще бъдат разгледани на заседанието на комисията днес.

ЦСКА гостува в неделя на Локомотив (Пловдив). Ако се спазват всички правила, би трябвало Стойчо Младенов да използва наказаните футболисти, естествено без Костадин Стоянов, който счупи крак и продължава да се лекува. Заради цялата каша обаче на “Армията” треперят от страх да не понесат наказания и тримата играчи не припарват до отбора, дори не тренират, въпреки че имат право./БЛИЦ