БФС е нарушил процедурата по случая с допинг наказанията на тримата футболисти на ЦСКА – Тодор Янчев, Костадин Стоянов и Румен Трифонов. Това заявиха днес адвокатите на клуба Радостин Василев и Борис Колев на пресконференция.

“Съгласно закона, могат да се наказват спортистите, безспорно е, че БФС е органът, който следва да санкционира спортистите. Наказващите органи са Дисциплинарната комисия на БОК, както и Дисциплинарната комисия на БФС. БОК взе решение за извършените нарушения на антидопинговата асоциация. Не е изпълнено обаче следното: Член 79 казва, че лицензираната спортна федерация трябва да наложи вече взетото решение от БОК в 15-дневен срок. Решението на БОК е от 30 януари, така че този 15-дневен срок изтече отдавна, а ние все още нямаме решение от БФС. Те не са наложили санкцията, а вече я обжалват, т.е. обжалват нещо необжалваемо. В момента процедурата е нарушена. За мен нещата са категорични, много е ясно какво следва да се прави. Ако не е така, значи правото не се спазва. Нека има справедлива процедура. Апелирам към БФС да наложи това решение и да си караме по процедурата, защото вече загубихме 1 месец”, каза адвокат Колев.

“За случая с Анисе БФС също спъва работата. ЦСКА е изискал жълтата карта на играча през аматьорския литовски Невезис. Вече една седмица БФС не потвърждава нашето искане към УЕФА, тоест не можем да получим жълтата му карта заради неизпълнение на БФС на това, което им е задължение. Вярвам, че в БФС ще вземат правилното решение. В крайна сметка в момента ЦСКА има интерес да придобие този футболист от трети отбор, в който е бил трансфериран и се надявам, че футболният съюз ще ни помогне да вземем жълтата карта. Играчът има редовно прекратен договор с Черноморец. Ако клубът от Бургас има претенции, да ги търсят в съда. Така както не сме съгласни, че Иван Караджов е разтрогнал правилно с нас, ние го оспорваме в съда, но той е картотекиран в Локомотив. Така че Анисе също трябва да бъде картотекиран при нас”, заяви адвокат Радостин Василев./БЛИЦ