ЦСКА ще изпробва кошмар на “Левски”. “Червените” ще се изправят срещу унгарския Дебрецен, който в рамките на година мина без проблеми през “Герена” и “Литекс” в Лига Европа преди няколко сезона. Мачът ще е трети от подготвителния лагер на ЦСКА в турския курорт Анталия - на 5 февруари, съобщава „Труд”.

“Червените” стартират контролите, степенувайки силата на съперниците. Първият мач ще е срещу казахстанския Зетису на 25 януари - два дни след като отборът се настани в хотел “Ксанте” в Сиде край Анталия. Вторият двубой е срещу втородивизионния румънски Сагаета, който традиционно за тимовете от северната ни съседка има няколко чужденци - аржентинец, испанец и сенегалец.

С началото на февруари започват и здравите мачове. Първата проверка ще е срещу датския Есберг, който игра в групите на Лига Европа. Двубоят ще е на 2 февруари. Следва мачът срещу Дебрецен, за да се завърши с гвоздея на програмата - битка срещу чешкия тим Славия (Прага) на 9 февруари.

Първият двубой на ЦСКА през годината ще е срещу Локомотив (Сф) в понеделник. По желание на “червените” мачът беше изместен за 14:30 часа, защото отборът рано сутринта ще напусне хотела в гръцкия град Ксанти, където е на лагер от 6 януари.

Все още няма никакво развитие по трансфери на нападател и ляв защитник - постовете, за които треньорът Стойчо Младенов силно желае попълнения. Очаква се обаче с тръгването за Анталия на 23 януари да има разрешение и по двата належащи казуса.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА