ЦСКА е възможно да домакинства на "Васил Левски", докато траят строителните дейности по "Българска армия", пише „Тема Спорт“. По този начин „червените“ ще се съберат с ЦСКА 1948 в ролята на съквартиранти. Втородивизионният клуб също домакинства на Националния стадион.

Цялостната реконструкция на „Армията“, както и въвеждането му в експлоатация ще отнемат около година-година и половина. Най-вероятно червените ще могат да се върнат в своя дом за началото на сезон 2021/22 г. Предстои да стане ясно кога точно ще стартира реконструкцията, тъй като има текущи процеси, които трябва да се извървят. Процедурите са в ход, но поради редица технологични срокове разрешително за строеж може да бъде издадено най-рано през пролетта на 2020 г.

В ЦСКА очакват да започнат дейност по "Българска армия" след около 6 месеца. А оттам нататък си поставят за цел реконструкцията да бъде завършена за една година. Един от собствениците на клуба Юлиян Инджов заяви пред "Тема Спорт", че дейностите ще отнемат година-година и два месеца, след което ще са необходими още два или три месеца до въвеждането на стадиона в експлоатация. В този период се очаква ЦСКА да играе на "Васил Левски".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

За момента „червените“ умишлено не разкриват никакви подробности около начина, по който ще се строи стадионът, както и по външния му вид след завършването. Ръководството планира да покаже детайли на малко по-късен етап. Някои от известните неща са, че лекоатлетическата писта ще бъде премахната, което ще доведе до по-добра атмосфера и по-голям капацитет.

ЦСКА вече е осигурил всички средства за реконструкцията на стадиона, които ще са в размер на поне 60 милиона лева. Паралелно с "Армията" клубът ще работи и по базата в Панчарево, която вероятно ще бъде завършена по-бързо. Там и самите процедури са по-лесни и сроковете за разрешителни ще текат по-бързо. В Панчарево ще се изградят ресторант, хотел с възстановителен център и още един терен.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020