ЦСКА очаква отговор от английския Хъл Сити на оферта за дясното крило Джейсън Локило. „Армейците“ са предложили 400 000 евро или около 800 000 лева за 25-годишния футболист. Най-вероятно тимът от Чемпиъншип ще се произнесе по офертата през следващата седмица.

„Червените“ са постигнали споразумение за личните условия на Локило. Счита се, че той ще получи сериозна заплата за България – 32 000 евро. Предвиден е и впечатляващ бонус при подписването на договора – 100 000 евро.

Джейсън Локило е роден в Брюксел и има белгийски паспорт. Той е юноша на Андерлехт, но 17-годишен се мести в школата на английския Кристъл Палас. „Орлите“ го дават под наем в Лориен и Донкастър. След това играе за Гурник Лечна, Спарта Ротердам и Истанбулспор.

През лятото на 2023 г. подписва двегодишен договор с Хъл Сити, който през пролетта на тази година го преотстъпва на елитния португалски Визела.

В момента статутът на Локило при „тигрите“ не е изяснен. Фланговият нападател не е заминал с отбора за лятна подготовка и вероятно ще се раздели с английския клуб.

Джейсън Локило е с корени от Демократична република Конго и дори има един мач за националния отбор на страната във възрастова група до 17 години. Това се случва при тежката загуба с 0:8 от представителния тим на Англия до 17 г. на 7 октомври 2015 г.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025