ЦСКА ще бъде без Тончи Кукоч в дербито с Лудогорец на 22 ноември. Това стана ясно, след като Дисциплинарната комисия към БФС взе решение да накаже хърваткия защитник за 2 мача заради скандала, в който той се замеси след нулевото равенство със Славия в събота. Кукоч налетя да бие контузения вратар на гостите Георги Петков, който в последните минути на столичното дерби се появи до пейката на "белите", а след спечелената точка изрази бурно радостта си от равенството. Подразненият Кукоч притича през терена и го догони в тунела, нахвърляйки му се да го бие.

Дисциплинарната комисия определя поведението на Кукоч като "брутално" и му спира правата за предстоящите мачове в Хасково и Лудогорец. Освен това на хърватина е наложена и парична глоба от 1000 лева. Санкцията на Георги Петков пък е 3000 лева "за неприлични жестове".

Решението на Дисциплинарната комисия:

* За брутално поведение на състезател на основание чл. 22, ал.1, б.З,  колона 5 ДК наказва Тончи Кукоч Петриело състезател на ПФК ЦСКА София със ССП за 2 срещи и глоба в размер на 1000 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК ЦСКА гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За неприлични жестове на състезател на основание чл.22, ал.4 ДК наказва Георги Стоянов Петков състезател на ПФК Славия София с глоба в размер на 3000 лв.

* За лице невписано в протокол извършило нарушение на основание чл.36, ал.5 ДК наказва ПФК Славия София с имуществена санкция в размер на 1000 лв.

Още наказания след 14-ия кръг в "А" група:
Тони СИЛВА (ЦСКА) - 1 мач и 1250 лева
Борислав СТОЙЧЕВ ("Левски") - 1 мач и 250 лева
Тодор ПАЛАНКОВ (Черно море) - 1 мач и 250 лева
Богомил ДЯКОВ (Локомотив Пловдив) - 1 мач и 250 лева
Димитър АЛЕКСИЕВ (Хасково) - 1 мач и 300 лева

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите