ЦСКА отстъпи с 1:2 на румънския гранд Рапид (Букурещ) в контрола, играна в Турция. Второто попадение във вратата на Райс Мболи падна от несъществуваща дузпа. В 73-ата минута съдията измисли нарушение срещу Сурду, който падна в наказателното поле на "червените" без да има контакт с нито един от играчите на българския тим. От бялата точка Григоре реализира, донасяйки успеха на тима си.

Още в 4-ата минута Мишел Платини откри резултата, а в 36-ата Тейшейра направи 1:1 за Рапид. Няколко изгодни положения за гол пропусна Жуниор Мораес. И пред Платини имаше още шансове, което кара "червените" да съжаляват след загубата.

В днешната контрола дебют за ЦСКА записа Стефан Тико, който пристигна на проби в тима. Французинът игра през цялото второ полувреме, а 90 минути записа друг, който е тестван от спортно-техническия щаб на "червените" - мароканецът Илиас Хадад. И двамата оставиха добри впечатления с изявите си срещу Рапид.

Днешната загуба е трета за ЦСКА от румънски съперник в контролите тази зима. В сряда "армейците отстъпиха с 1:2 на лидера Динамо (Букурещ), а на 1 февруари с 1:3 от предпоследния в северната ни съседка Конкордия.

За днешния мач Димитър Пенев отново се довери в атака на Мишел Платини и Жуниор Мораес. Първият вкара още в 4-ата минута. Мораес му подаде топката и той се разписа във вратата на румънците от доста малък ъгъл - 1:0.

Именно двамата бразилци бяха основната заплаха за защитата на Рапид, най-вече през второто полувреме. Тогава Мораес пропиля няколко отлични възможности да донесе победата на "червените".

Изравнителното попадение за румънците падна в 36-ата минута. Двама играчи на Рапид направиха двойно подаване в наказателното поле на ЦСКА, преди топката да стигне до Тейшейра, който от близко разстояние опъна мрежата на Мболи - 1:1.

Малко преди почивката Абел Анисе беше заменен принудително от Станислав Костов, тъй като получи контузия.

През второто полувреме "армейците" бяха по-добрият тим и спокойно можеше да вкарат поне още един гол. В 62-ата минута Платини изпусна да реализира, след като се озова сам срещу вратаря. Малко след това бразилецът центрира добре към Мораес, който стреля от 5 метра, но румънският страж отрази.

В 73-ата малко изненадващо реферът отсъди дузпа за Рапид, след като Сурду падна театрално в наказателното поле на ЦСКА без да има причина. Играчът на румънския тим се просна на земята между Хадад и Бандаловски, които изобщо не го докоснаха. "Армейците" протестираха, но съдията беше категоричен - дузпа за Рапид. Григоре застана зад топката и отбеляза, донасяйки победата на тима си с 2:1.

До края "червените" опитаха поне да изравнят, но това не се случи, като с нов сериозен пропуск се отчете Мораес.

Така балансът на ЦСКА в контролите тази зима е 2 победи, 1 равенство и 3 загуби. В понеделник "червените" ще мерят сили с тим от шеста дивизия на Швейцария - ФК Визенданген. Очаква се в този мач да играят каращите проби и резервите.

Контролата по минути - ТУК
 
ЦСКА - РАПИД (Букурещ) 1:2

1:0 Мишел Платини (4), 1:1 Тейшейра (36), 1:2 Григоре (74-дузпа)

Съставът на ЦСКА: 92.Райс Мболи, 11.Иван Бандаловски, 13.Илиас Хадад, 23.Мартин Дечев (46-33.Стефан Тико), 25.Ангел Грънчов, 17.Абел Анисе (40-14.Станислав Костов), 18.Борис Галчев, 22.Петър Стоянов, 99.Нджонго Присо, 9.Мишел Платини, 10.Жуниор Мораес