ЦСКА претърпя втора поредна загуба в “А” група, след като днес падна като гост от Литекс с 0:2. След това поражение ловчанлии се изравниха по точки с “червените” – по 25. Головете за “оранжевите” реализираха Уилфред Нифлор и бившата звезда на ЦСКА Христо Янев.

Любослав Пенев бе направил доста промени в стартовия състав за днешното гостуване. На вратата за първи път от повече от два месеца застана Здравко Чавдаров за сметка на младия Иван Караджов. В защита се върнаха Кирил Котев и Костадин Стоянов, а резерви останаха Бранеков и Виданов В центъра на терена до Тодор Янчев титуляр бе Светльо Петров, тъй като Коста Янев е контузен. Мишел Платини също остана резерва.

В 7-ата минута гостите изпуснаха страхотно положение. Спас Делев надбяга Пламен Николов, влезе в наказателното поле, но стреля на сантиметри покрай вратата. В 10-ата минута домакините откриха резултата. Защитниците на ЦСКА позволиха на Христо Янев да стреля от воле от границата на наказателното поле, Здравко Чавдаров с една ръка изби, топката обаче попадна в Нифлор, който бе изпуснат от Котев и нападателят я прати във вратата за 1:0. В 32-ата минута Дока получи пас зад защитата на гостите, но след удара му Чавдаров спаси. След изпълнението на корнера няколко футболисти на Литекс не успяха да засекат топката пред голлинията и “червените” се разминаха с нов гол.

През втората част домакините продължиха да създават по-чисти голови положение пред вратата на столичани. В 54-ата минута на терена се появи Владо Манчев, а след това и Платини, за да подсилят атаката на “армейците”. В 64-ата минута Спас Делев пропиля за втори път възможност да реализира, след като от малък ъгъл стреля, но вратарят на ловчанлии Голубович изби в корнер. В следващите няколко минути домакините обсадиха вратата на ЦСКА и само намесите на Здравко Чавдаров оставаха резултата непроменен. В 65-ата минута Сандриньо би от границата на наказателното поле, но вратарят на ЦСКА спаси.

След изпълнението на корнера последваха нови удари по посока вратата на “червените”. В 70-ата минута Сандриньо стреля от упор с глава, Чавдаров изби, топката кацна на гредата, но след това бе изчистена. В 72-ата минута Чавдаров капитулира, след като и Иван Иванов му помогна. Христо Янев получи топката на границата на наказателното поле, стреля, топката се отби в тялото на защитника и влетя в мрежата за крайното 2:0.

До края на мача гостите така и не успяха да стигнат до сериозно голово положение, а домакините продължиха да играят много добре. В последните минути Дока затрудни за пореден път защитата на ЦСКА, но стреля в аут./БЛИЦ

Срещата по минути - ТУК

Литекс - ЦСКА 2:0
1:0 Уилфред Нифлор (10), 2:0 Христо Янев (72)

Литекс:
1.Урош Голубович, 2.Александър Барт, 5.Михаил Венков, 22.Пламен Николов, 25.Радостин Кишишев, 23.Небойша Йеленкович, 10.Сандриньо, 7.Христо Янев (90 - Георги Миланов), 8.Том, 15.Дока Мадурейра, 19.Уилфред Нифлор (89 - Саидходжа)
Резерви: 12. Т.Тодоров 3. Занев 9. Св.Тодоров 17. Миланов 28. Диего 33. Бодуров 99. Саидходжа 

ЦСКА: 1.Здравко Чавдаров, 4.Костадин Стоянов (54 - Владимир Манчев), 15.Иван Иванов, 6.Кирил Котев, 52.Йордан Минев, 14.Светослав Петров (63 - Мишел Платини), 5.Тодор Янчев, 30.Йордан Тодоров, 77.Спас Делев, 28.Маркиньос, 73.Иван Стоянов
Резерви: 12.Иван Караджов 13.Александър Бранеков, 2.Павел Виданов, 8.Тодор Тимонов, 20.Николай Манчев, 22.Мишел Платини, 7. Владимир Манчев

Градски стадион в Ловеч
Съдия: Стефан Спасов

Жълти картони: Барт (Литекс); Светльо Петров, Костадин Стоянов, Тодор Янчев (ЦСКА)