ЦСКА подписа споразумение за сътрудничество с елитния македонски Пелистер Битоля. Договорът от страна на българския отбор беше парафиран от изпълнителния директор Пламен Марков. Той изтъкна, че най-важното е да се инвестира в модернизирането на базите и осигуряването на добре подготвени специалисти.

"Отделянето на средства за спорта е инвестиция в нашето бъдеще. Децата на 6-7-годишна възраст навсякъде са еднакви, и в Битоля, и в София, и в Италия, и в Испания. Но за да се усъвършенстват и да станат футболисти или добри спортисти, са необходими условия, добри треньори и съвременни методи на работа", коментира Марков пред македонските медии.

От ръководството на ФК Пелистер изтъкнаха, че сътрудничеството от експертен и технически аспект ще бъде от голямо значение. Битоля и регионът винаги са били люпилня на таланти, които в бъдеще може да получат шанс да продължат спортната си кариера точно в ЦСКА.

С договора се продължава традицията за добри взаимоотношения между Пелистер и български футболни клубове, след като преди време отборът от Битоля си сътрудничеше с Литекс.
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019