ЦСКА записа впечатляващ успех с 6:0 срещу втородивизионния Спортист (Своге) във втората си контрола за тази зима. Проверката се състоя в Правец, а "армейците" пропуснаха да постигнат победа с още по-изразителен резултат.

Над всички беше Спас Делев, който се отчете с 4 попадения и изпусна да вкара още толкова. По един гол реализираха новите попълнения Четин Садула и Станко Йовчев.

В днешната проверка треньорът на "червените" Милен Радуканов даде шанс за изява на 14 от футболистите си, а останалите ще играят в понеделник срещу Чавдар (Етрополе). И тази контрола ще се проведе в Правец.

Титуляр срещу Спортист започна каращият проби Петър Стоянов, който за последно защитава екипа на Сливен. Дефанзивният халф бе цял мач на терена. Стоянов взе участие и при победата на "армейците" с 3:0 над Вихрен преди дни. Тогава игра 45 минути. Цял мач срещу Спортист изкара и Иван Бандаловски, който рядко получава шанс за изява. На върха на атаката действаха Спас Делев, който бе подпомаган от привлечения от Калиакра Четин Садула.

Сред титулярите на ЦСКА личаха имената на юношите на клуба Георги Амзин и Владимир Бахъров. След почивката на терена се появиха още Станко Йовчев и Никола Радулович. На вратата пък по едно полувреме пазиха Иван Караджов и Здравко Чавдаров, които нямаха много работа днес.

"Армейците" започнаха ударно проверката и още в 7-ата минута Четин Садула откри резултата. Привлеченият от Калиакра юноша на "Левски" получи прекрасно центриране от Спас Делев и с глава прати топката във вратата на Николай Годжев - 1:0. В 11-ата след грешка в защитата на Спортист, Делев се озова сам срещу стража на противника, напредна и с прецизен удар удвои преднината за ЦСКА - 2:0.
В 24-ата минута юноша на "червените" Георги Амзин с прекрасен пас в коридор изведе Садула сам срещу вратаря, но Годжев хладнокръвно излезе и отрази удара. В 28-ата Иван Бандаловски напредна по дясното крило и центрира в наказателното поле, където Владимир Бахъров от няколко метра прати топката над вратата. В 35-ата Делев бе намерен в ляво в наказателното поле, но вместо да стреля, реши да центрира към Борис Галчев. Топката обаче бе твърде висока за халфа и той не успя да играе с нея. Отново Делев бе замесен в поредната опасност пред вратата на Спортист в 40-ата минута, когато излезе сам срещу Годжев и с техничен удар се опита да го прехвърли, но топката премина над вратата.

Малко преди почивката Бахъров бе изведен в стрелкова позиция, нанесе удар, но Годжев спаси. След това кълбото попадна в Садула, който центрира към Делев, но той остана под топката.

В 51-ата минута Георги Амзин излезе фронтално сам срещу вратаря на Спортист Владимир Димитров, заменил Годжев, но в последния момент юношата на ЦСКА реши да комбинира с Делев, така атаката се притъпи и бранител на тима от Своге изчисти топката.

В 67-ата Садула стреля по тревата от границата на наказателното поле, но Димитров със сетни усилия отрази удара. Две минути по-късно Делев излезе сам срещу вратаря, стреля, но покрай десната греда. Пак Делев като по чудо не наказа груба грешка в защитата на Спортист в 73-ата минута.

В 77-ата "армейците" стигнаха до класическа преднина. Румен Трифонов подаде на празна врата към Спас Делев, който вкара за 3:0. в 81-ата Станко Йовчев направи резултата 4:0, след като секунди преди това се отчете с фрапантен пропуск. Две минути по-късно Никола Рдулович направи изключителен пробив и подаде топката успоредно на голлинията, за да може Делев да оформи своя хеттрик - 5:0.

В 86-ата Румен Трифонов центрира в наказателното поле, където от 3-4 метра Делев вкара своя четвърти гол в мача, оформяйки крайното 6:0. /БЛИЦ

Контролата по минути - ТУК

ЦСКА - СПОРТИСТ (Своге) 6:0
1:0 Четин Садула (7), 2:0 Спас Делев (11), 3:0 Спас Делев (77), 4:0 Станко Йовчев (81), 5:0 Спас Делев (83), 6:0 Спас Делев (86)
2_3.jpg
ЦСКА: 12.Иван Караджов (46-1.Здравко Чавдаров), 4.Костадин Стоянов, 8.Румен Трифонов, 11.Иван Бандаловски, 19.Апостол Попов, 18.Борис Галчев, 37.Петър Стоянов, 35.Георги Амзин (55-36.Никола Радулович, 39.Владимир Бахъров (46-34.Станко Йовчев), 33.Четин Садула, 7.Спас Делев
Резерви: 1.Здравко Чавдаров, 36.Никола Радулович, 34.Станко Йовчев

2_4.jpg
СПОРТИСТ: Николай Годжев (46-Владимир Димитров), Стоян Тодоров, Лъчезар Младенов, Борислав Илиев, Димитър Мутафов, Андреас Васев, Петър Василев, Димитър Райчев, Симеон Атанасов, Адриан Янков, Валентин Валентинов