ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вижте как прогнозираха мача Маги Джанаварова и Ива Екимова в играта Ефбет Лига на Букмейкър БЛИЦ

ЦСКА успя да спечели с минималното 1:0 гостуването на Пирин (Благоевград) и се върна на върха в Efbet Лига. В герой за "червените" в срещата от 27-ия кръг в Благоевград се превърна Браян Морено. 23-годишният колумбиец се разписа малко преди края на първото полувреме, което се оказа достатъчно за тима на Саша Илич да спечели. Така ЦСКА събра 67 точки и отново е първи - с две повече от Лудогорец, който в петък също победи трудно - 1:0 срещу Локомотив (София) в Разград.

Следващата неделя предстои директен спор за върха - ЦСКА приема Лудогорец на "Българска армия" от 20:15 часа. 

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Освен завръщането на върха, "армейците" постигнаха още една цел днес. ЦСКА влезе в историята на българския футбол с поредно постижение. "Червените" записаха десета поредна победа като гост в първенството. Това не беше постигано от нито един отбор в историята на родния шампионат. До момента Локомотив (София), Литекс и Лудогорец бяха записвали по 9 поредни успеха далеч от дома в срещи от първенството.

"Червените" имаха шанс за гол на мача в Благоевград още преди да е изминала една минута. В 11-ата секунда Браян Морено се озова на стрелкова позиция, но Янко Георгиев го отчая с отлична намеса, спасявайки удара му. 

В петата минута играта бе спряна и двата отбора отдадоха почит с ръкопляскания на легендата на "орлетата", ЦСКА и българския футбол Красимир Безински, който почина на 22 април 2019 г.

Десет минути по-късно Тобиас Хайнц получи извеждащо подаване в наказателното поле на Пирин и стреля от малък ъгъл, но и този път  Георгиев изби. В 30-ата минута гостите претендираха за дузпа за игра с ръка на Чебраилс Макрецкис. Съдията Станимир Тренчев остави играта да продължи.
 
В 34-ата минута Хайнц подаде на Дюкенс Назон в наказателното поле на противника, таранът овладя добре и стреля, но покрай лявата греда. Малко след това и Браян Морено пробва мерника си, Георгиев спаси.

Натискът на ЦСКА продължи и в 42-ата минута логичното се случи. "Червените" поведоха за радост на хилядите си фенове по трибуните. Иван Турицов се включи по дясното крило и върна отлично към непокрития Браян Морено, който се разписа с точен изстрел по земя - 0:1. 

След почивката ЦСКА продължи да контролира играта, но в първите 20-ина минути на втората част липсваха голови ситуации. В 67-ата минута Саша Илич направи три смени, като играта напуснаха Енес Махмутович, Лазар Туфегджич и Браян Морено, а влязоха Мено Кох, Станислав Шопов и Маурисио Гарсес. Малко след промените дойде и най-опасното положение за домакините, когато Мартин Смоленски изведе на чиста позиция Даниил Кондраков, който навлезе в наказателното поле и шутира, но Бусато успя да скъси ъгъла и да играе с топката, след което Християн Петров успя да изчисти пред голлинията. 

След това Илич пусна в игра още Жираир Шагоян и Джонатан Линдсет, изваждайки Турицов и Хайнц. 

В 83-ата минута Станислав Шопов стреля от пряк свободен удар, но над напречната греда. Жираир Шагоян шутира от дистанция малко по-късно, Янко Георгиев спаси. Последва добавка от страна на Назон, която отново бе отразена по невероятен начин от стража на Пирин. 

В добавеното време на мача последователно Назон и Шопов пропуснаха да се разпишат от чисти позиции. Домакините, водени от бившия футболист и треньор на ЦСКА Христо Янев, също имаха шанс. В 95-ата минута Макрецкис центрира в наказателното поле на гостите, Александър Дюлгеров свали с глава към непокрития Иван Тасев, който шутира. Бусато не помръдна от мястото си, но извади късмет, че топката не попадна в мрежата му, а излезе в аут. Така ЦСКА съхрани крехкия си аванс и се поздрави с историческата десета поредна победа като гост в първенството.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

ПИРИН - ЦСКА 0:1
0:1 Браян Морено (42)

По-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
1  Шанс за ЦСКА още в 11-ата секунда. Браян Морено стреля по земя, Янко Георгиев успя да избие топката.
2  Иван Тасев беше изведен сам срещу Густаво Бусато, стражът на ЦСКА се намеси блестящо и спаси. Беше маркирана и засада. 
4 - Илкер Будинов създаде проблеми на Амос Юга след отличен рейд по дясното крило, играчът на ЦСКА 
4 - Играта е спряна, за да се отдаде почит на Красимир Безински. Легендата на ЦСКА, който игра и в Пирин, почина на 22 април 2019 г. (на 57-годишна възраст). Присъстващите на стадион "Христо Ботев", включително футболистите на двата тима, изразиха почитта си към Безински с аплодисменти.
16 - Янко Георгиев спаси далечен удар на Тобиас Хайнц. 
30  Футболистите на ЦСКА имаха претенции за дузпа, след като Чебраилс Макрецкис пресече с ръка пас на Енес Махмутович в наказателното поле. Съдията Станимир Тренчев остави играта да продължи.
42
 ГОЛ! Гостите успяха да разпечатат вратата на Янко Георгиев - 0:1! Иван Турицов овладя дълго подаване и напредна отдясно, нахлувайки към наказателното поле, след което центрира остро към връхливащия Браян Морено, който прониза вратаря на Пирин с изстрел по земя.
45+2 - Край на първото полувреме.
----------
46 - Начало на второто полувреме.
60 - Без голови ситуации след почивката.
72  Шанс за Пирин. Кондраков излезе сам срещу Бусато, украинецът стреля в тялото на бразилеца, но топката продължи своя път към голлинията. Там обаче притичалият Християн Петров се намеси и изчисти.
83 - Станислав Шoпов опита да изненада Янко Георгиев, но без успех.
90 - Добавеното време е 5 минути.
90+3  Дюкенс Назон пропиля добър шанс, Янко Георгиев се хвърли в краката му и не му позволи да стреля към вратата на Пирин.
90+3 - Шанс за домакините. Макрецкис центрира в наказателното поле на ЦСКА, Александър Дюлгеров свали с глава към непокрития Иван Тасев, който шутира. Бусато не помръдна, но извади късмет, тъй като топката не попадна в очертанията на вратата му.
90+5 - Край на мача. ЦСКА победи Пирин с 1:0.

Пирин Благоевград
ПИРИН: 21.Янко Георгиев, 38.Александър Дюлгеров (к), 24.Борис Тютюков (46  9.Преслав Йорданов  (63  23.Димитър Тонев), 26.Иван Тасев, 72.Раян Сенахджи, 17.Илкер Будинов  (46  18.Maртин Смоленски), 10.Славчо Шоколаров (85  29.Мартин Бачев), 20.Чебраилс Макрецкис , 11.Андрей Йорданов, 14.Даниил Кондраков, 8.Дмитро Семенив 
Резерви: 12.Максим Ковальов, 6.Вергил Янев, 23.Димитър Тонев, 25.Илиан Костов, 15.Любомир Тодоров, 18.Мартин Смоленски, 29.Мартин Бачев, 9.Преслав Йорданов
Треньор: Христо Янев

ЦСКА София
ЦСКА: 1.Густаво Бусато, 19.Иван Турицов (к) (80  23.Жираир Шагоян), 6.Християн Петров, 21.Амос Юга, 22.Енес Махмутович (67  4.Мено Кох), 15.Тибо Вион, 11.Лазар Туфегджич  (67  10.Маурисио Гарсес), 14.Тобиас Хайнц (80  7.Джонатан Линдсет), 26.Марселино Кареасо , 28.Браян Морено  (67  8.Станислав Шопов), 9.Дюкенс Назон
Резерви: 25.Димитър Евтимов, 2.Юрген Матай, 4.Мено Кох, 5.Брадли де Нойер, 7.Джонатан Линдсет, 8.Станислав Шопов, 10.Маурисио Гарсес, 23.Жираир Шагоян, 17.Бисмарк Чарлс
Треньор: Саша Илич

Благоевград, стадион "Христо Ботев"
Съдия: Станимир Тренчев

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК