Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Нападателят на ЦСКА Жуниор Мораес вече е футболист на Металург (Донецк), научи bTV от достоверни източници. Трансферът на бразилския голаджия е бил договорен на среща между представители на двата клуба тази вечер, а утре играчът ще се присъедини към подготовката на новия си тим.

"Армейците" ще получат 2 милиона евро за звездата си, а южноамериканецът ще подпише за 2+1 години с клуба, където играят двама други бивши играчи на ЦСКА - Велизар Димитров и Грегъри Нелсън.

Мораес бе пред преминаване в Металург в началото на месеца и дори пътува за лагера на украинците в Австрия, но тогава преговорите се провалиха и той се завърна при "армейците".

Трансферът на Мораес принуди ръководството на "червените" да задвижи по спешност завръщането на Мишел Платини от Динамо (Букурещ) преди първия мач със словенския Мура за Лига Европа. Жълтата карта на бразилеца все още е в Румъния, като той не бе картотекиран в ЦСКА при връщането си в България заради бройката чужденци извън Европейския съюз, с които "армейците" разполагат.

Бразилецът обаче по-късно лично отрече за свой трансфер в Украйна. Мораес го направи в профила си в Twitter. Буквално час, след като излезе информацията, че е подписал с Металург, голмайсторът написа кратко и ясно: About my transfer, is not true !! (За моя трансфер, не е вярно!!). Написа го на английски език, за да бъде разбран по-добре. Изявлението е твърде странно и поставя много въпроси. Остава да се види дали босовете на ЦСКА са се договорил директно с колегите си в Металург без знанието на Мораес. Другият вариант е самият Жуниор просто да е заблудил феновете си.


По-рано БЛИЦ ви информира, че ЦСКА ще си върне вратаря Райс Мболи, който е очакван във вторник за преговори с ръководството.БЛИЦ