ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

ЦСКА спечели трудно с 1:0 гостуването на Локомотив (Пловдив) и дръпна на върха в Efbet Лига. Интригуващият мач на "Лаута" беше отложен от седмия кръг.

В 27-ата минута Лазар Туфегджич се разписа за "армейците", което се оказа достатъчно на тима на Саша Илич да постигне петата си поредна победа. Всъщност това беше и единственият точен удар в мача за "червените", които събраха 40 точки и са лидер в класирането. Вторият Лудогорец е с 35 и два мача по-малко от ЦСКА. Трети е ЦСКА 1948 с 32 т., а Локомотив (Пд) заема четвъртата позиция с 30 точки.

Преди попадението Туфегджич направи фрапантен пропуск и не успя да се разпише сам срещу Динко Хоркаш. Малко преди почивката пък сърбинът получи контузия и беше заменен принудително от Браян Морено.    

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Мачът днес беше под №200 за Бирсент Карагарен с екипа на Локомотив (Пловдив) в българския елит.  Бързоногото крило на няколко пъти опита да вкара гол в юбилейния си двубой, но така и не намери целта. Футболистите на Александър Томаш също имаха шансове, като Бусато в пореден мач блесна с отлични намеси.

"Смърфовете" започнаха вихрено. Още в началните секунди се откри шанс пред Преслав Боруков. Нападателят на Локомотив (Пловдив) засече с глава, но Густаво Бусато улови топката. "Червените" отговориха в 15-ата, когато имаха отлична възможност за попадение, но Лазар Туфегджич направи фрапантен пропуск. Сръбският халф се озова сам срещу Динко Хоркаш, след като надбяга Мартин Паскалев, опита да прехвърли стража на Локомотив, но изпрати топката покрай лявата греда в аут. Саша Илич се ядоса на пропуска на сънародника си и гневно захвърли бутилка с минерална вода на земята.

В 26-ата минута Бусато се намеси блестящо, спасявайки удар на Бабакар Дион. 

Секунди след това ЦСКА поведе. Туфегджич се реваншира за пропуска си и отбеляза за 0:1. Той отклони подаване към Тибо Вион, Райън Бидунга опита да изчисти, но го направи в тялото на французина. Получи се рикошет и топката стигна до Турицов отдясно, националът центрира ниско, Дюкенс Назон не успя да я засече, но тя попадна в Туфегджич, който се разписа отблизо. 

До почивката "смърфовете" имаха още две възможности, но Карагарен и Матеус не успяха да преодолеят Бусато.

В 35-ата минута Дюкенс Назон получи петия си жълт картон от началото на първенството, което автоматично го вади от сметките на Саша Илич за домакинството на Локомотив (Сф) в неделя.

В 43-ата минута голмайсторът на ЦСКА в този мач Туфегджич беше заменен принудително от Браян Морено заради контузия.

Второто полувреме "смърфовете" доминираха. В 56-ата минута Саша Илич пусна Джонатан Линдсет на мястото на Дюкенс Назон. Норвежкият халф бързо пробва мерника си. Линдсет стреля отдалече, но покрай лявата греда в аут. Малко след това и Матеус пропусна, а в 63-ата Карагарен изпрати топката покрай вратата на Бусато. 

В 70-ата минута в игра за ЦСКА влязоха Мено Кох и Станислав Шопов, а Християн Петров и Иван Турицов напуснаха терена.

Футболистите на Александър Томаш упражниха финален щурм в търсене на изравнително попадение. В 80-ата минута Кох удари лошо главата си и напусна терена, изнесен на носилка. По този начин "червените" останаха с човек по-малко, защото Илич вече бе направил четири промени при три спирания на играта. "Армейците" все пак удържаха крехкия си аванс и не позволиха на домакините да изравнят, ликувайки с петата си поредна победа.

В неделя ЦСКА приема Локомотив (Сф) на "Българска армия" от 17:15 часа, а Локомотив (Пд) ще домакинства на Лудогорец на 8 ноември (вторник) от 17:30 часа.

ЛОКОМОТИВ (Пд) - ЦСКА 0:1
0:1 Лазар Туфегджич (27)

Най-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
1 - Първи точен удар в мача. Преслав Боруков засече с глава центрирана топката, Бусато без проблеми я улови.
Жълт картон за Карагарен за фаул срещу Марселино Кареасо. 
* Карагарен ще бъде наказан за следващия мач на Локо (Пд) заради натрупани картони.
15  Фрапантен пропуск на Лазар Туфегджич! Сръбският халф се озова сам срещу Динко Хоркаш, след като надбяга Мартин Паскалев, опита да прехвърли стража на Локо, но изпрати топката покрай лявата греда.
15 - Саша Илич се ядоса на пропуска на сънародника си и гневно захвърли бутилка с минерална вода на земята.
25 - Удар на Иван Турицов, топката прелетя покрай вратата.
26  Пропуск на домакините. Бабакар Дион не успя да вкара от 5-6 метра фронтално срещу вратата на ЦСКА. Халфът засече центриране отляво, но твърде слабо и Бусато улови топката.
27  ГОООЛ! ЦСКА поведе с попадение на Лазар Туфегджич - 0:1! Туфегджич отклони подаване към Тибо Вион, Райън Бидунга опита да изчисти, но го направи в тялото на французина. Получи се рикошет и топката стигна до Турицов отдясно, той центрира ниско, Дюкенс Назон не успя да я засече, но тя попадна в Туфегджич, който я насочи отблизо право в мрежата и този път се разписа, давайки преднина на тима на Саша Илич. 
29 - Матеус Да Силва преигра, строполявайки се на земята край тъчлинията, след което последва спречкване между играчи на двата отбора. Съдията Валентин Железов бързо укроти страстите.
35  Жълт картон за Дюкенс Назон, който изблъска противник в гръб край тъчлинията.
* За Назон това е пети жълт картон през сезона. Нападателят на ЦСКА ще пропусне следващата среща - домакинството на Локомотив (София) в неделя.
36  Карагарен за малко да изравни! Играещият днес мач №200 за Локомотив в елита Бирсент Карагарен надскочи Юрген Матай и насочи опасно топката с глава, за късмет на Бусато и ЦСКА тя облиза гредата и излезе в аут.
41 - Лазар Туфегджич е с контузия и най-вероятно няма да продължи участие в срещата.
42 - Удар на Томашевич, топката прелетя покрай целта.
43  Браян Морено влезе в игра за ЦСКА на мястото на контузения Туфегджич.
45 - Добавеното време е 3 минути.
45+2  Матеус пропусна отличен шанс за гол, след като бе изпуснат от Де Нойер и отблизо засече с глава центрираната топка, изпращайки я покрай вратата.
45+3 - Край на първото полувреме.
----------------
46 - Начало на второто полувреме.
56  Назон отстъпи място на Линдсет.
57  Пропуск на Матеус, който беше изпуснат на далечната греда при центриране на Карагарен, засече топката с глава, но покрай вратата в аут.
61  Жълт картон за Турицов след остро влизане в краката на Томашевич.
63  Карагарен пробва мерника си от дистанция, топката профуча покрай лявата греда на вратата на ЦСКА.
66  Домакините с претенции за дузпа. Пиер Зебли насочи топката с глава към врата на Бусато, но тя се удари в лявата ръка на Християн Петров. Тя обаче беше прилепена до тялото му и съдията Валентин Железов правилно остана безмълвен.
70  Саша Илич пуска Станислав Шопов и Мено Кох. Християн Петров и Иван Турицов излизат.
78 - Димитър Илиев изведе хитро Евандро, който насочи топката към близкия ъгъл, Бусато улови.
80  Играта е спряна, за да се окаже медицинска помощ на Мено Кох, който остана да лежи на земята. Защитникът на ЦСКА и Евандро бягаха рамо до рамо към наказателното поле на "червените", спорейки за топката, като и двамата паднаха. Кох обаче удари лошо главата си, забивайки я в тревата.
80  Саша Илич недоволства, претендирайки за нарушение срещу Кох. Треньорът на ЦСКА дори се нахвърли на Александър Томаш, приближавайки се към него. Двамата влязоха в словесен спор.
81 - Илич и Томаш все пак си стиснаха ръцете и укротиха страстите.
82 Мено Кoх напусна терена и не може да продължи участие. ЦСКА ще завърши срещата с 10 човека, тъй като Илич вече направи трите си позволени спирания за смени. 
90 - Добавеното време е 6 минути.
90  Преслав Боруков пребори Юрген Матай и Тибо Вион, засече топката с глава, изпращайки я над напречната греда.
90+5 - Играта е прекъсната заради заформило се меле край тъчлинията. Aмос Юга опита да връчи на Железов запалка, която полетя от трибуните. Феновете на домакините хвърлят и бутилки с минерална вода по играчите на ЦСКА.
90+6 - Край на мача. ЦСКА победи Локомотив (Пловдив) с 1:0.

Лок. Пловдив
ЛOКОМОТИВ (Пд): 23.Динко Хоркаш, 50.Йосип Томашевич (83  11.Ивайло Димитров), 91.Райън Бидунга, 4.Мартин Паскалев, 13.Матеус Да Силва, 15.Пиер Зебли, 33.Георги Каракашев (57  10.Джовани), 14.Димитър Илиев, 7.Бабакар Дион (69  21.Eвандро), 9.Бирсент Карагарен , 99.Преслав Боруков
Резерви: 1.Илко Пиргов, 5.Тодор Павлов, 20.Милош Петрович, 19.Александър Василев, 10.Джовани, 21.Евандро, 11.Ивайло Димитров
Треньор: Александър Томаш

ЦСКА София
ЦСКА: 1.Густаво Бусато , 2.Юрген Матай (к), 6.Християн Петров (70  8.Станислав Шопов), 5.Брадли де Нойер , 19.Иван Турицов (70  4.Мено Кох), 3.Жеферсон, 21.Амос Юга, 15.Тибо Вион, 11.Лазар Туфегджич  (43 28.Браян Морено ), 26.Марселино Кареасо , 9.Дюкенс Назон (56  7.Джонатан Линдсет) 
Резерви: 25.Димитър Евтимов, 4.Мено Кох, 7.Джонатан Линдсет, 8.Станислав Шопов, 17.Бисмарк Чарлс, 23.Жираир Шагоян, 28.Браян Морено
Треньор: Саша Илич


Пловдив, стадион "Локомотив"
Съдия: Валентин Железов

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига


Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК