Зимното норвежко попълнение на ЦСКА Улаус Скаршем донесе победата на тима си с 2:1 като гост на ЦСКА 1948 в мач от 24 кръг на efbet Лига. 25-годишният халф се разписа в първата минута на добавеното време и тимът на Нестор Ел Маестро взе трите точки на стадиона в Бистрица.

Скаршем е 13-ият различен играч, разписал се за ЦСКА от началото на сезона в efbet Лига. До момента с голове за „армейците“ са се отличили Дюкенс Назон (7), Джонатан Линдсет (5), Майкъл Естрада (4), Тобиас Хайнц (4), Матиас Фаетон (3), Станислав Шопов (3), Марселино Кареасо (2), Християн Петров (2), Данило Асприля (2), Тибо Вион (2), Амос Юга (1), Лазар Туфегджич (1).

За норвежеца попадението срещу ЦСКА 1948 е първо за последните девет месеца. За последно той се беше разписвал на 4 юни 2023 г., когато бележи два гола за успеха на Розенборг с 4:0 над ХамКам в норвежкото първенство.

„Много ми харесва в София и ЦСКА е страхотен клуб. Опитвам се да давам най-доброто от себе си. Всеки ден се опитвам да се адаптирал по-добре, за да се разбирам със съотборниците си, треньорите, ръководството и феновете. Чувал съм за дербито с Левски. Доста як мач е, но мисля, че ще вкарам два гола. Ще бъде много готино, ако тримата, с Хайнц и Линдсет, стартираме мач заедно. В крайна сметка треньорът избира титулярите за всеки мач“, заяви Скаршем след успеха над ЦСКА 1948.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024