ЦСКА претърпя загуба с 1:3 от Конкордия, който заема предпоследното 17-о място в първенството на Румъния. Контролата се проведе в Турция, където "червените" са на подготвителен лагер. Единственото попадение за българския тим реализира юношата на клуба Владимир Иванов.

Сред титулярите беше Абел Анисе, който предизвика скандал между "армейците" и Черноморец (Бургас) и не е ясно дали ще може да играе в официалните мачове на ЦСКА. Анисе не успя да вкара гол, а също така се контузи малко преди края и се наложи да му бъде оказвана медицинска помощ.

Титуляр срещу Конкордия беше и Николай Дюлгеров, който е на проби в ЦСКА. Както е известно, халфът е юноша на "Левски", а за последно игра в Лудогорец. Перуанецът Ренато Сапата също дебютира днес с екипа на "червените", след като се появи в игра в 61-ата минута, заменяйки Борис Галчев, който получи червен картон. Камерунецът Нджонго Присо пък не взе участие в срещата.

Румънците, на които треньор е бившият играч на Литекс Лауренциу Регекампф, бяха по-активните през цялото време и заслужено се поздравиха с победата. Спецът не разчита на нито един от тримата българи, които са част от състава на Конкордия - вратарят Йордан Господинов, защитникът Милен Лахчев и халфът Пламен Крумов.

Още в началните минути се наложи на Райс Мболи да спасява опасен удар на Дос Сантош от състава на Конкордия. Малко след това отново централният нападател на румънците стреля към вратата на "армейците", но неточно. Конкордия поведе в резултата в 15-ата минута след хладнокръвно изпълнение на Мунтеану, който с прецизен удар не остави шанс на Мболи - 0:1.

Натискът на съперника продължи и две минути след попадението, напречната греда помогна на алжирския страж на ЦСКА. При центриране от ъглов удар Адриан нацели гредата над Мболи. Румънският отбор продължи да бъде по-дейният на терена и създаде още няколко опасности пред вратата на "армейците". В 27-ата минута Борис Галчев стреля към Брауху, но вратарят улови. В 33-ата Мамеле отправи удар с глава, който беше спасен от Мболи.

В 35-ата минута Пламен Крачунов се сблъска с Дос Сантош, при което румънците поискаха дузпа, но главният рефер остана безмълвен. Минута след това след продължителна атака за ЦСКА, Борис Галчев опита изстрел, топката попадна в краката на младия Владимир Иванов, който с техничен удар изравни - 1:1.
В 40-ата Адриан стреля опасно от пряк свободен удар и топката премина малко над горната греда.

На полувремето в състава на ЦСКА беше извършена една промяна - Станко Йовчев се появи на мястото на Станислав Костов. В 59-ата минута, след като беше оставен непокрит отляво Рокиа стреля и след рикошет в крака на Крачунов топката прехвърли Мболи - 1:2.

В 61-ата Галчев, който днес беше с капитанската лента, получи директен червен картон след грубо влизане в краката на съперник. ЦСКА остана с 11 човека на терена, като в игра се появи Ренато Сапата.

В 66-ата минута Анисе напредна по дясното крило и центрира опасно в наказателното поле на Конкордия, но там Йовчев бе изпреварен от бранител в синьо. Три минути след това отново мадагаскарецът притесни защитата на румънците и негов чудесен пробив бе спрян от отбраната на съперника. Последва изпълнение на корнер, при което Крачунов насочи с глава топката под напречната греда, но стражът на Конкордия с мъка отрази.

В 79-ата Дину се възползва от неразбирателство в отбраната на ЦСКА и с техничен удар вкара трети гол във вратата на Мболи - 1:3.

В 81-ата Мартин Дечев направи добър пробив по дясното крило и центрира остро към вратата на Конкордия, вратарят обаче изчисти в ъглов удар. В 89-ата Попа от състава на румънците получи директен червен картон след безумно влизане в краката на Анисе, който се контузи и се наложи да получава медицинска помощ.

В заключителните секунди на срещата силен изстрел на Антон Карачанаков беше спасен със сетни усилия от резервния вратар на румънците Нита.

ЦСКА - КОНКОРДИЯ (Рум) 1:3
0:1 Мунтеану (16), 1:1 Владо Иванов (36), 1:2 Рокиа (59), 1:3 Дину (79)

ЦСКА: Райс Мболи, Мартин Дечев, Пламен Крачунов, Петър Стоянов, Адемар, Николай Дюлгеров, Борис Галчев (63-Ренато Сапата), Абел Анисе, Станислав Костов (46-Станко Йовчев), Антон Карачанаков, Владимир Иванов
Резерви: Благой Макенджиев, Ангел Грънчов, Ренато Сапата, Станко Йовчев