ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

ЦСКА приема Славия във второто столично дерби от десетия кръг на Еfbet Лига. Вчера имаше много емоции в "Надежда", където Локомотив (Сф) победи с 3:2 Левски, а днес вниманието се насочва към стадион "Българска армия". Мачът между "червените" и "белите" е от 17:45 часа и ще бъде ръководен от Волен Чинков. 

Двубоят противопоставя третия и осмия във временното класиране. ЦСКА продължава да е без загуба в първенство от началото на сезона - 6 успеха и 1 равенство с голова разлика 14:3. Отборът на Саша Илич е в серия от пет поредни победи в шампионата. 

"Армейците" имат 19 точки и днес могат да оглавят класирането. Лидерът ЦСКА 1948 е с 20 точки от 10 мача. Шампионът Лудогорец има 19 от 7 срещи, а тази вечер гостува на Ботев (Враца) (от 20:15 часа).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Славия е осми с 15 точки. "Белите" успяха да спечелят 5 от седемте си мача в шампионата до момента и допуснаха две поражения. В предишния кръг "белите" надиграха след обрат с 2:1 Локомотив (София) в интригуващ мач на стадион "Александър Шаламанов" в "Овча купел". Днес обаче задачата им е трудна, тъй като Славия се представя неубедително на "Българска армия". "Белите" допуснаха цели 8 загуби в последните си 10 гостувания на "Армията", а две от срещите завършиха наравно. 

Както вече стана ясно, две от най-новите попълнения на ЦСКА Жираир Шагоян и Марселино Кареасо пропускат срещата. Причината за отсъствието им от групата за мача е забавяне в обработването на документите им. 

Любопитното е, че Златомир Загорчич никога досега не е побеждавал ЦСКА на стадион "Българска армия" като треньор в мачове от първенството. 51-годишният специалист се изявява като старши треньор край тъчлиниите по родните терени от близо десетилетие. Но той все още продължава да чака първата си шампионатна победа на стадион „Българска армия“, като досега балансът му е 6 загуби и 1 равенство от 7 шампионатни двубоя, пише "Тема Спорт".

За първи път сръбският специалист гостува на ЦСКА като наставник на Литекс на 23 септември 2013 година. Начело на "армейците" е Стойчо Младенов, а Ивайло Чочев бележи единственото попадение в срещата в 11-ата минута.

Няколко месеца по-късно Заги си тръгва от Ловеч, а през 2017-а поема Славия. Завръща се на „Армията“ на 28 октомври и отново губи с 0:1 след гол на Тиаго. Година по-късно пък е огорчен в последната минута от Мауридес, който бележи за 2:1 за тима, воден от Нестор Ел Маестро. През 2019-а и 2020-а визитите на Загорчич на „Армията“ отново завършват при 1:0 за ЦСКА, като във втория случай Бенгюзов си отбелязва автогол в добавеното време на срещата.

Съдбата все пак си го върна на "червените" и в началото на миналия сезон Мартин Атанасов спечели единствената точка досега за Заги с попадение в добавеното време на срещата. За последно сърбинът гостува на „Армията“ за първенството в безпредметен двубой от плейофите през май, завършил 3:1 за ЦСКА. Треньорът обаче все пак знае как се печели в дома на "червените", след като през април ги победи с 2:0 в полуфинал реванш за Купата на България и единствено рулетката на дузпите му коства достигане до битка за трофея.

 

ЦСКА СофияЦСКА - СЛАВИЯ 

Днес от 17:45 часа
София
, ст. "Българска армия"
Съдия: Волен Чинков
Пряко по Диема Спорт

Вероятни състави: 

ЦСКА: Густаво Бусато, Иван Турицов, Юрген Матай, Мено Кох, Брадли де Нойер, Амос Юга, Тибо Вион, Лазар Туфегджич, Маурисио Гарсес, Джонатан Линдсет, Дауда Бамба 

СЛАВИЯ: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Емил Виячки, Венцислав Керчев, Людовик Соарес, Георги Вълчев, Кристиян Добрев, Кристиян Стоянов, Галин Иванов, Тони Тасев, Ахмед Ахмедов 

ЗАГОРЧИЧ НА "АРМИЯТА" ЗА ПЪРВЕНСТВО:

ДАТА ДВУБОЙ        РЕЗУЛТАТ

23.09.2013      ЦСКА – ЛИТЕКС     1:0

28.10.2017      ЦСКА – СЛАВИЯ    1:0

12.08.2018      ЦСКА – СЛАВИЯ    2:1

09.11.2019      ЦСКА – СЛАВИЯ    1:0

30.08.2020      ЦСКА – СЛАВИЯ    1:0

11.09.2021      ЦСКА – СЛАВИЯ    1:1

06.03.2022      ЦСКА – СЛАВИЯ    3:1

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
  
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Bookmaker.Blitz.BG