ЦСКА победи Славия с 2:0 в първи полуфинален мач от турнира за Купата на България. Автогол на Гьоко Зайков в 23-ата минута и попадение от дузпа на Турицов в 90-ата решиха изхода на двубоя. В 64-ата минута към терена полетяха факли и счупени седалки от сектора с фенове на ЦСКА, а мачът беше спрян за около 5 минути. Реваншът между двата тима е на 21 април от 19:00 часа.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Още във втората минута атака по десния фланг между Турицов и Йомов позволи на "червените" да атакуват, но в крайна сметка не се стигна до опасност за вратата на Вуцов. Три минути по-късно Йомов се впусна по дясното крило, но центрирането му излезе в аут, след като той беше добре затворен от Соарес.

Известни лица по трибуните на Славия - ЦСКА

Борислав Цонев изпълни пряк свободен удар от изгодна дистанция пред вратата на Евтимов, но отбраната на символичните гости се справи малко по-късно.

Стойчо Младенов хвърли оставка!

В 10-ата минута Юга и Турицов не се справиха с атака на "белите", но ударът на Радослав Кирилов попадна в обсега на вратаря на ЦСКА. Четири минути по-късно отново Кирилов опита удар към вратата на ЦСКА, но топката мина встрани от вратата. 

Карло Мухар отправи опасен удар към вратата на Вуцов в 17-ата минута, но топката мина на сантиметри от страничната греда. Минута по-късно Йомов стреля отлично с външен фалц, но вратарят на Славия реагира светкавично и изби в корнер. След изпълнението му не последва опасност за вратата на "белите". 

Венци Стефанов беснее след мача

Жорди Кайседо беше близо до топката, но Гьоко Зайков си отбеляза неспасяем автогол от няколко метра в 23-ата минута, след като Гарсес пусна пас отляво. Славия отвърна с удар към вратата на Евтимов в 32-ата минута, когато Тасев даде пас на Петков, но той не намери целта.

Емил Виячки нацели Кайседо с лакът, но съдийски сигнал не последва, а това се случи в 41-ата минута на двубоя.

В последната минута на първата част Гарсес излезе на голова позиция, но в последния момент Томбак изчисти кълбото от краката на нападателя. В добавеното време Зайков падна на терена след сблъсък с Кайседо, съдията остави играта да продължи, но нападателят на "червените" беше спрян от защитник преди да нанесе точен удар.

Втората част започна с опасна атака на Славия, а Тони Тасев беше в центъра на събитията, но Евтимов се справи.

Соарес удари с ръка Георги Йомов, който се строполи на терена в 53-ата минута, но играчът на ЦСКА съумя да се изправи и продължи играта.  В 58-ата минута Георги Вълчев стреля извън наказателното поле, но бранител на "червените" застана на пътя на топката. Две минути по-късно Зайков с глава нанесе неточен удар.

В 65-ата минута към терена полетяха димки и факли, а освен това и счупени седалки, а мачът временно беше спрян. След пет минути прекъсване срещата продължи.

Опасен удар на Добрев в 72-ата минута отново беше спасен от вратаря на ЦСКА. От пряк свободен удар "белите" пратиха топката в наказателното поле на гостите, след кратко разбъркване Зайков нанесе удар, но Евтимов спаси.

В 78-ата минута Мазику падна в наказателното поле на Славия след съприкосновение с Томбак, но не последва сигнал за наказателен удар. Гарсес беше на голова позиция в 81-ата минута, но от границата на малкото наказателно поле не намери целта.

Решителна намеса на отбраната на ЦСКА в 88-ата минута не позволи на "белите" да организират опасна атака, след като Турицов сбърка. Томбак направи страхотна глупост и фаулира Варела в наказателното поле на Славия, а съдията отсъди дузпа, която Турицов реализира в 90-ата минута.

В 6-ата минута на добавеното време грешка на Вуцов даде възможност на ЦСКА да има нова голова възможност, но за щастие на вратаря гол не падна.

Славия - ЦСКА 0:2
0:1 Гьоко Зайков (23-автогол), 0:2 Турицов (90-дузпа)

Съставите на двата отбора:

Славия: 21. Светослав  Вуцов (в), 3. Ертан  Томбак , 29. Гьоко Зайков , 23. Емил  Виячки, 4. Людовик Соарес  , 17. Ерол Дост, 77. Георги Вълчев  (63 7. Йон Бакеро) , 20. Борислав Цонев (55  16. Кемело Нгуена), 10. Радослав Кирилов (к), 88. Тони Тасев (63 11. Кристиан Добрев), 9. Мартин Петков    

резерви: 1. Георги Петков, 37. Венцислав Керчев, 73. Иван Минчев, 7. Йон Бакеро, 83. Христо Попадийн

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов (в), 19. Иван Турицов , 4. Мено Кох (к), 21. Амос Юга , 18. Брадли Мазику , 24. Карло Мухар, 3. Жеферсон Телес, 5. Федерико Варела (90+3 15. Тибо Вион), 27. Маурисио Гарсес, 10. Георги Йомов (73 7. Йоан Баи) , 9. Жорди Кайседо (90+5  14. Калоян Кръстев)

резерви: 1. Густаво Бусато (в), 26. Росен Божинов, 8. Греъм Кери, 30. Яник Вилдсхут

Най-интересното по минути:

1 - Старт на двубоя  
23   - Автогол на Гьоко Зайков изведе ЦСКА напред в резултата. Бранителят на "белите" беше притиснат от Жорди Кайседо и прати топката от няколко метра в собствената си мрежа
45 - Край на първата част
46 - Старт на второто полувреме
90 -  - ГОЛ за ЦСКА! Турицов се разписа от дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Томбак срещу Варела 
90+9 - Край на мача

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

съдия: Никола Попов
стадион: Славия

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022