Средният престой на един треньор в ЦСКА за последната година и половина е скромните три месеца. Това сочи статистиката, откакто Стамен Белчев напусна на 1 май 2018 г. Кратка справка показва, че оттогава насам за 17 месеца в клуба са настъпили 6 смени на кормилото, пише вестник "Тема Спорт".

Първата рокада беше на Белчев с временния вариант Христо Янев, който изкара един месец начело. През юни 2018 г. на поста застана Нестор Ел Маестро, който се раздели с клуба веднага след зимния лагер в Испания на 7 февруари.

На негово място дойде Любослав Пенев, който обаче си тръгна със скандал - след шампионатното поражение с 0:2 от Ботев Пд и ден преди визитата на Черно море (3:1). Малко преди това воденият от Ел Голеадор тим беше изритан от "канарчетата" и за Купата на България.

На негово място застана... триумвират. Добри Митов беше обявен като старши треньор с консултанти Люпко Петрович и Димитър Пенев. На практика обаче на кормилото беше Петрович, макар това да не беше официалната версия.

Тази конфигурация не сработи и след срамното поражение с 1:3 от Черно море на "Армията" в средата на юли на преден план излезе само сръбският ветеран. Той беше представен официално като старши треньор и уж напрежението беше туширано.

73 дни по-късно обаче европейският и световен клубен шампион с Цървена Звезда от 1991 г. подаде оставка. 
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - 1/16-ФИНАЛИ