След напускането на Люпко Петрович изниква познатият до болка въпрос: Кой ще бъде новият треньор на ЦСКА?

„Червените” ще бъдат водени временно от Добри Митов, но какво ще се случи след това? Да, ако той този път покаже по-добри резултати, не е изключено да му се даде нов шанс за по-дълъг период... 

На този етап даже и собствениците не знаят със сигурност отговора на сложния въпрос кой ще води "армейците" не временно, а минимум до края на сезона. Това си е направо въпрос за 100 000 лева от играта "Стани богат".

Феновете на ЦСКА настояха за напускането на Люпко. Сърбинът, който е изключително възпитан човек, усети накъде вървят нещата и си тръгна след 1:2 от Берое в Стара Загора.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Запалянковците желаят начело на отбора им да бъде треньор, който най-после да изведе отбора до шампионската титла. Или поне до Купата.

Искат и друго – наставникът да е свързан с ЦСКА. Последното им подобно желание беше изпълнено, когато на горещия стол през пролетта седна Любослав Пенев. Любо обаче разочарова, след като пропиля невероятен шанс да се класира за финала за Купата. Той сам си беше виновен – водиш с 3:2 на Ботев (Пд), който е с двама души по-малко, но допускаш гол – 3:3 и отпадаш.

След като Любо не успя, остана последната надежда на феновете. Другият голям цесекар, на който може да бъде даден шанс, е Стойчо Младенов. Договорът му с Кайсар изтича на 10 ноември, когато приключва първенството на Казахстан. Стойчо обаче чака датата 6 октомври – неделя, когато е най-важният му мач в последните години. Тогава той ще изведе Кайсар срещу бившия си тим Атирау във финал за Купата на страната. Ако го спечели, Младенов може би ще получи предложение за нов договор.

Варианти с други български треньори са малко вероятни, защото е много важно те да бъдат приети добре от публиката. А даже и да бъдат, да имат потенциала да се справят с трудната обстановка, която наистина си е трудна. Погледнете само назад – четири години пълна суша на „Армията”, нито титла, нито купа.
 
Между другото, нека да припомним, че след като Добри Митов напусна треньорския пост предишния път, шефовете на ЦСКА направиха опит да върнат Стамен Белчев. Тогава той отказа, аргументирайки се, че не желае над него да бъде Люпко Петрович. Е, Люпко днес си тръгна, но Белчев има договор с Арда, а и нещата му вървят доста добре там...

Вариант с чужденец е възможен. Нека обаче припомним какво направиха иностранците в ерата „Гриша Ганчев” в ЦСКА. Провал. Както Йорданеску, така и Ел Маестро...
БЛИЦ СПОРТ
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - 1/16-ФИНАЛИ