ЦСКА спечели първи трофей за 2012 година. "Армейците" паднаха след изпълнение на дузпи от Ал Насър (Бенгази) в последния мач от историческия тристранен турнир "Мъчениците от 17 февруари". Надпреварата в Бенгази се проведе по повод навършването на една година от гражданската революция в страната и падането на режима на Муамар Кадафи.

В редовните 45 минути гол не падна и последва изпълнението на ударите от бялата точка. При тях домакините се оказаха по-хладнокръвни и спечелиха с 4:1.

Станко Йовчев беше точен от бялата точка за ЦСКА, но пропуски направиха Борис Галчев и Нджонго Присо.

Регламентът в надпреварата гласи, че за победа в редовното време се дават по 3 точки, след изпълнение на дузпи - по 2, а за равенство 1. Така ЦСКА успя да събере актив от 7 точки и да завърши на първото място. Също с толкова финишира и Ал Насър, но заради по-добра голова разлика в редовното време, както и постигнатата победа с 1:0 в първия мач в понеделник, "армейците" се наредиха на челното място.

По-рано днес Ал Насър победи Ал Ахли с 1:0, а малко след това ЦСКА надигра Ал Ахли с 2:0. Всички двубои от турнира бяха по 45 минути.

За последния мач Димитър Пенев се довери на почти същия стартов състав, на който заложи и в първия двубой за деня - срещу Ал Ахли. Единственото изключение беше под рамката на вратата, където вместо Райс Мболи се появи Благой Макенджиев. Останалите титуляри бяха Иван Бандаловски, Ангел Грънчов, Илиас Хадад, Адемар, Борис Галчев, Николай Дюлгеров, Григориан Паун, Станислав Костов, Антон Карачанаков и Нджонго Присо. По-късно в игра се появиха още Пламен Крачунов, Станко Йовчев и Владимир Иванов.

Опасните голови положения липсваха и пред двете врати. Пропуски за "червените" направиха Антон Карачанаков и Станко Йовчев.

Веднъж мачът беше прекъснат за около 2-3 минути, тъй като домакините изстреляха сериозно количество фойерверки във въздуха, които попречиха на нормалното провеждане на срещата.

До края на редовното време гол така и не падна и се стигна до изпълнение на дузпи. Футболистите на Ал Насър реализираха 4 удара от бялата точка, докато за ЦСКА единствено Станко Йовчев се разписа, което оформи крайното 4:1 за либийците. Пропуските на Галчев и Присо обаче не се оказаха фатални, тъй като "червените" триумфираха на турнира и утре се завръщат в България с Купата.