Евентуалните съперници на ЦСКА и Литекс в плейофната фаза на Лига Европа бяха сведени до пет отбора, стана ясно, след като УЕФА определи разбивките за жребия, който стартира в 14:30 часа.

ЦСКА ще играе с някой измежду Металург (Донецк), Динамо (Москва), Генк, Кошице или Карабах. Както е известно, украинският тим е воден от българския треньор Николай Костов, а в редиците му е Велизар Димитров. Едва ли Вили ще иска да се изправи срещу бившия си клуб ЦСКА. В Динамо (Москва) пък е Цветан Генков, който напоследък не получава шанс за изява от наставника Андрей Кобелев.

Любопитното е, че в друг от вероятните съперници на "червените" - Генк, играят двама бивши "армейци". За белгийския тим в момента се състезават Тиаго Силва и Жоао Карлош.

В урната, в която е ЦСКА, е поставен и Твенте. Холандският тим с Николай Михайлов в състава си също ще играе с някой измежду Металург (Донецк), Динамо (Москва), Генк, Кошице или Карабах. При ЦСКА и Твенте са още Рома, Лил и Аустрия (Виена).

Литекс пък ще трябва да елиминира Хартс, ПАОК, БАТЕ Борисов, Сигма или Актобе, за да се озове в груповата фаза на Лига Европа.

Воденият от Димитър Димитров Амкар (Перм) попадна във втора урна на непоставените отбори за днешния жребий. Съперник на руския тим ще бъде някой измежду Виляреал, Брюж, Галатасарай, Апоел (Тел Авив) или Фулъм.

ПСВ Айндховен със Станислав Манолев очаква в плейофната фаза Трабзонспор, Жилина, Елфсборг, Бней Йехуда или ФК Баку. Херта с Валери Домовчийски ще има за съперник някой измежду Брьондби, Тромсьо, Сивасспор, Слован или Сараево.

Крум Бибишков и Стяуа пък ще спорят за място в групите на Лига Европа с Дженоа, Рапид (Виена), Насионал Мадейра, Сейнт Патрикс или Марибор. В урната на румънския гранд е още и Астън Вила със Стилиян Петров.

Васлуй със Станислав Генчев ще има за съперник Бенфика, Валенсия, АЕК (Атина) или Славия (Прага). /БЛИЦ

Разбивките за жребия в Лига Европа - ТУК