ЦСКА ще удължи лагера в Анталия, като това ще стане с тръгване по-рано към турския курорт. Както е известно, в момента румънският спец Йоан Андоне е с избраниците си на Златни пясъци, но утре "армейците" тръгват обратно към София, тъй като лошото време край морето не позволява нормални занимания и провеждането на контролни мачове.

"Червените" възнамеряват да потеглят към Турция още на 27 януари. Първоначалните планове за занимаване бяха за началото на февруари. В момента се правят опити да се организират още три допълнителни контролни срещи от предварително плануваните четири. Така проверките на турска земя ще станат общо седем, информира "Гонг". В момента мениджърите трескаво търсят различни варианти, за да запълнят програмата на ЦСКА.

Вече е договорен спаринг с Кубан (Краснодар), който ще се проведе на 2 февруари. Вероятно, първата проверка на турска земя ще бъде на 30 януари срещу друг руски отбор, който се намира на подготовка в Анталия. Съществуват варианти да се направят проверки с румънски тимове като Спортул или Динамо (Букурещ).

При това положение, ако отборът успее да тръгне по-рано за турския курорт, едва ли ще се търсят други варианти за първи лагер и спокойно може да се завърне и да се подготвя в София. В близките 1-2 дни трябва окончателно да стане ясна програмата на тима в Анталия.

Предварително бяха уточнени приятелски мачове със Спартак (Москва), Аустрия (Кернтен), Слован (Братислава) и Днипро. Все още не е ясно какво ще се случи в България и дали на родна земя "армейците" ще успеят да изиграят поне един мач. Предварително идеята беше за четири проверки, но това няма как да се случи на база метеорологичните условия. /БЛИЦ