Александър Томов реагира бурно след загубата на ЦСКА от Черно море с 1:2 във Варна. Съдията Станислав Тодоров няколко пъти ощети „червените“, като за един от случаите дори си призна и капитанът на варненци Георги Илиев. „Нямаше фаул срещу мен, след който изравнихме“, каза футболистът.

„Ние получихме сведение преди началото на мача, че този съдия вероятно ще направи поразии. Това, което се случи, надхвърли всички очаквания. Очевидно е, че става дума за типична поръчка. Когато един съдия сбърка нещо единично - да, но тук става дума за над 15 отсъждания, които бяха насочени само срещу това да се намери начин ЦСКА да загуби този мач. Вие видяхте, че след като открихме резултата имаше нагласа да стане хубав мач. Той започна да дава поредица фаулове, отсъди несъществуваща дузпа. В началото на второто полувреме ни отмени чист гол, ръка в наказателното поле, а беше на два метра. Става дума за преднамерени действия, както на него, така и на неговите помощници“, заяви Александър Томов пред Канал 3.

„От години наред имаме един футболен съюз, който не иска да решава проблемите. Некласирането за нормални и сериозни турнири също е свързано с поведението им. На един конгрес не само ще играем активна роля, но ще алармираме УЕФА и ФИФА. Имаме достатъчно факти, от отнемане на лиценза през 2008 година, през опита за закриване на ЦСКА това лято с искане за пращане във „В“ група. Няма още кандидатури и обявен конгрес, въпреки че с огромно учудване разбраха, че е имало стимулиране и избиране на отделни делегати в някои райони, а с това се изкривява процедурата. ЦСКА няма да остане пасивен в тези истории“, допълни шефът на клуба от Борисовата градина.

„Повече от ЦСКА няма да правим изявления. Това е поредният опит, не е първият, в който виждаме кашата в българския футбол. Не е въпросът за един отделен съдия или поръчков мач, проблемът е голям и е в цялата организация, в целия БФС, има привилегировани и непривилегировани клубове“, завърши Томов./БЛИЦ