Голмайсторът на Ботев (Пловдив) Иван Цветков пропусна първата тренировка за седмицата заради вирус. Лидерът при стрелците в „А” група е с настинка и въобще не се съблече по екип за заниманието, което се проведе на стадион „Пловдив”, съобщи официалният сайт на "канарчетата".

В същото време, дебютна тренировка с „канарчетата” направи руснакът с белгийски паспорт Дмитрий Яковлевски. 24-годишният централен нападател ще изкара проби. На облекчен режим се подготвяха Стефан Станчев, Йордан Христов и Тодор Неделев. Първият се възстановява от травмата, която получи в мача с Черноморец, докато Христов и Неделев са с проблеми от двубоя с Монтана и също не участват пълноценно в заниманията.

От тренировката отсъстваха националите на Литва и Македония - Ернестас Шеткус и Бобан Грънчаров, повиканите в държавния тим до 19 години Лазар Марин, Радослав Терзиев и Петър Чобанов и включеният в селекцията на представителния отбор на България до 21 години Станислав Костов. Да тренират с първия отбор отново бяха привикани младоците от набор 1996 Владимир Айтов, Валентин Томов и Серкан Юсеин, както и Венцислав Гюзелев от тима в Елитната група до 19 г. От четвъртък заниманията на "канарчетата" ще започват с час по-рано – от 17.00.