Тунизийският офанзивен халф Набил Тайдер се очаква да дойде на проби в Локомотив (Сф), научи БЛИЦ. 30-годишният футболист по всяка вероятност обаче няма да се появи на днешната първа тренировка на “червено-черните” за 20014-а.

До този момент “червено-черните” не са привлекли със сигурност нито един нов футболист. Засега се спрягат десетина имена. Сред тях са Петър Димитров (Нефтохимик), Камен Хаджиев (Миньор) и французинът Албин Ходза (Пирин Гоце Делчев), Симеон Райков (Черно море), както и Данаил Митев (Моста, Малта). Отборът започва подготовка утре, 8 януари, от 14.00 ч.

Визитката на родения във Франция тунизиец е повече от впечатляваща за родните стандарти. Тайдер е юноша на Льо Авър, играл е още в Тулуза, Лориен и Реймс. В периода от 2008 до 2010-а е бил в Шкода (Ксанти). За гръцкия тим записва 29 мача и 2 гола. После рита в турския Сиваспор и тунизийския Етоал Сахел. През лятото на 2013 г. преминава в италианския Комо, минал е и през Парма, но без да запише официален мач.

За последно е бил в словенския Горица, където през есента обаче записва само един мач. Набил Тайдер роден на 26 май 1983 г. Висок е 182 см и тежи 83 кг. Играл е за младежкия национален отбор на Франция до 21 години, но впоследствие избира да защитава екипа на Тунис. За "А" тима на африканската страна има 4 мача и 1 гол. Брат е на футболиста на Интер Сафир Тайдер.