Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Турският собственик на Етър Фейзи Илханлъ възнамерява да елиминира Община Велико Търново от управата на клуба, съобщава “Тема Спорт”. Такива са подозренията на по-голяма част от феновете на “виолетовите”. В момента общината е с най-голям дял от акциите на футболния отбор.

Илханлъ, който обвини треньора Цанко Цветанов, че е продал мача с Берое (0:1), обаче обмисля чувствително вдигане на капитала на дружеството, както и да вкара още двама свои сънародници в управлението на клуба. В момента Фейзи притежава 16 320 от общо 51 000 акции. Общината е със 17 340 акции (най-много от всички) и не се знае дали ще е склонна да плати сумата, за да продължи да има същия брой дялове.

За целта в петък трябва да се проведе Общо събрание на дружеството, на което Илханлъ ще пробва да прокара идеите си. Любопитното е, че в момента акции на “болярите” притежава и братът на Фейзи – Осман Илханлъ, както и техен приятел – Мурат Текинай. Двамата държат по 4845 от ценните книжа.

Доскоро 1020 дяла е имал и Цанко Цветанов, но като старши треньор на Етър той е нямал право да бъде и акционер в клуба и ги е предоставил на друг човек.

Българските собственици на “болярите”, които са местни бизнесмени – Радослав Владев и Красимир Гърдев, притежават по 3825 от ценните книжа.