За първи път в своята история ТВ7 ще излъчва директно голямото българско дерби – "Левски" – ЦСКА. Двубоят е тази събота от 16:00 часа, а прякото предаване от Националния стадион „Васил Левски“ ще започне час по-рано – в 15:00 часа. Предаването ще продължи четири часа, като 50 минути след края на двубоя репортерите на ТВ7 ще събират мнения от главните действащи лица – футболисти, треньори, ръководители, фенове.

ТВ7 ще покаже дербито с 22 камери и с помощта на 2 ПТС-а. За продукцията ще работи и най-модерната техника, с която разполага телевизията – ПТС, който излъчва в HD-формат. На стадиона ще има две студия – в трибуните и на стадиона и повече от пет репортерски точки извън и в стадиона. Екипът на телевизията ще се позиционира и на всички ключови за феновете позиции в София – местата, от които тръгват шествията, сборните пунктове на агитките, централният вход, от където влизат футболисти и гости.

Студията ще бъдат водени от Деян Веселинов и Миляна Велева, коментатори на мача са Илиян Енев и Мартин Томанов, а репортери на пистата и извън стадиона - Петър Стоянов и Светлин Йочев. Екипът е подготвил любопитни видеоматериали и интересни гости, а камерите на ТВ7 ще се опитат да покажат и най-малкия детайл от събитието.

Екипът на ТВ7 ще покаже настоящи, бивши и бъдещи герои на "Левски" и ЦСКА, интересни футболни фенове, коментар на специалисти и водещи журналисти.

„Футболните фенове на България ще станат свидетели не просто на мач, а на голямо футболно шоу. ТВ7 ще покаже дербито по всички световни стандарти – с много камери, различни гледни точки, мнения и коментари. И в тези трудни времена нашата телевизия демонстрира, че е верен партньор на българския спорт и като изпълнителен директор гарантирам, че това е нашата посока и в бъдеще“, коментира изпълнителният директор на ТВ7 и News7 Николай Бареков.