Делегацията на Динамо (Минск) пристигна във Варна, след което се отправи с автобус към Разград, където утре от 20:00 часа е срещата от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Треньорът Вук Рашович, който през 1998 година игра в Славия, включи 20 футболисти в групата за гостуването на "моряците". Сред избраниците му е и добре познатият у нас "Митко" Удоджи. Бившият играч на ЦСКА е оптимист за елиминирането на Черно море.

Наказаният основен защитник Олег Веретило също е с Динамо в България, не само за да оказва морална подкрепа на съотборниците си, но и за да тренира с тях.

В 18:45 часа Рашович и един от играчите ще дадат пресконференция. След това е и официалната им тренировка на "Лудогорец Арена".

Преди полета за България Рашович даде интервю пред белоруския вестник „Пресбол". 42-годишният сръбски специалист изрази мнение, че Динамо няма да подцени Черно море. "Може да се каже, че сме фаворит. Но ако е така, трябва да докажем превъзходството си на терена. Длъжни сме да сторим всичко, за да продължим напред в Лига Европа", коментира Рашович.

"Няма как да подценим Черно море. Изправяме се срещу сериозен отбор. Знаем, че имат петима силни чужденци. Черно море спечели Купата на България в драматичен финал срещу мощния "Левски", при това след като бе с човек по-малко дълго време. Само българите казват, че ние сме фаворитите. Наясно съм с приказките им, имат за цел да ни накарат да ги подценим. Ние обаче знаем отлично срещу какъв съперник се изправяме", добави Вук Рашович.

"Мачът фактически може и да е на неутрален терен, но не вярвам, че това ще има голямо значение. Теренът е с еднакви размери и във Варна, и в Разград. Разстоянието между градовете не е толкова голямо. Сигурен съм, че много фенове на Черно море ще присъстват. Няма да ни е лесно", подчерта сърбинът.

БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015