Феновете на ЦСКА и Лудогорец ще трябва да изчакат решение на УЕФА и едва след това да правят планове за пътуване в чужбина за мачовете на своите любими отбори като гост в групите на евротурнирите.

Европейската футболна централа за момента няма официално становище относно допускането на гостуващи агитки в срещите от трите турнира – Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В квалификационните кръгове също нямаше подобно решение и тогава всичко се оставяше на преценката на страните домакини и техните национални мерки относно ограничаване на разпространението на COVID-19. В повечето случаи гостуващи агитки не се допускаха.

В тази връзка много от участниците в груповата фаза вече предупредиха своите фенове да не прибързват с организирането на пътувания за гостуванията на своите любими отбори.

Очакванията са ръководството на УЕФА да се произнесе по казуса в следващите дни. Затова и клубовете, участващи в груповата фаза, за момента не организират продажба на билети за мачовете. В тази връзка няма яснота дали домакините ще могат да отпуснат всички трибуни за своите привърженици или ще трябва да освободят място за гостуваща агитка.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Efbet Лига - сезон 2021/2022