Писмото на УЕФА до БФС, което разкрива съмнителни мачове за уговорки, е с обем 40 страници. Това разкри изпълнителният директор на футболната централа Борислав Попов. Както е известно, още вчера президентът на УЕФА Мишел Платини заяви, че е пратил писма до БФС за съмнение за уговорки. Сигналите трябва да бъдат предадени от футболния ни съюз към прокуратурата, която да разследва въпросните случаи.

“УЕФА на базата на различни фактори, главно на паричните потоци за даден мач, решава дали да сезира съответните федерации. И в БФС правим така. Платини ни помоли за конфиденциалност по отношение на неговите писма, ние я запазихме, извършихме и нашата проверка и ги предадохме на прокуратурата. Ако стъпим на фактите, засега няма доказано твърдение за корупция в българския футбол. Няма твърдение за манипулирани мачове”, каза Борислав Попов в студиото на БиТиВи.

“Има ред на действия. Нашите отбори са, както се вика, малка брънка в “черното тото” в света. Това е един голям бич за футбола, сериозен проблем особено във финансова криза. И да има сигнал тези неща се правят така, че...всеки който е играл футбол, може да си вкара автогол, т.е. да извърши действие, което не след това не може да си обясни. Трябва да се работи с агенти под прикритие, трябва да се намерят хора, които да се обезпечат със съответните инсталации, да се запише даване на подкуп или нещо подобно. Иначе със съмнение нищо не става”, допълни премиерът на България Бойко Борисов./БЛИЦ