Европейската футболна централа УЕФА ще обяви до няколко дни какво ще е бъдещето с европейския лиценз на ЦСКА. Преди година „червените“ бяха подложени на мониторинг от УЕФА как се справят с обезпечаването на задълженията си и критериите за издаване на лиценза.

Очаква се утре за Нион да замине единият от собствениците на ЦСКА заедно с юристите на клуба и цялата документация за изминалата година. От УЕФА ще разгледат документите и ще изслушат представителите на „червените“. ЦСКА трябва да представи доказателства за погасяване на натрупалите се през годините финансови задължения.

Според запознати след изслушването от УЕФА могат да вземат три решения, пише "Гонг". Първият вариант, и най-добър за ЦСКА, е да бъде постановено, че всичко е наред и „червените“ се справят по план с поетите ангажименти за погасяване на задълженията. Вторият вариант е да бъде наложена финансова санкция на отбора.

Най-тежкият, но и най-малко вероятен вариант, е УЕФА да извади ЦСКА от евротурнирите за няколко години. Тази възможност обаче е много малко вероятна, тъй като босовете на „червените“ правят всичко възможно, за да обезпечат всички задължения на клуба, които са се натрупали през изминалите години и могат да окажат влияние върху издаването на лиценз на "армейците".