Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Бившият председател на съдийската комисия Димо Момиров анализира спорните ситуации след дербито “Левски”-ЦСКА 1:0. Както е известно, през второто полувреме “червените” имаха претенции за две дузпи, но реферът Николай Йорданов подмина положенията.

“Преди да анализираме ситуациите искам да кажа, че съдията единствен има пълното право да решава кое е дузпа и кое не. Повтарял съм го стотици пъти. Затова УЕФА и ФИФА не приемат видеоповторенията като доказателства за спорните решения. Съдията винаги може да види по-добре на терена, отколкото след това на видео. На терена в игрова ситуация може да се вижда, че има контакт между краката на съперниците, а на записа да излезе съвсем друго”, заяви Момиров.

“Приятно съм изненадан от Ники Йорданов. Не го бях наблюдавал известно време, но е израснал, най-вече психически. Справи се с дербито, с малки изключения. При ситуацията между Мулдер и Карачанаков. Вижда се, че играчът на “Левски” си слага ръцете на гърба на нападателя на ЦСКА. След това обаче Карачанаков се строполява на терена, преиграва. Според мен съдията реши правилно, но трябваше да даде жълт картон за симулация на футболиста на ЦСКА”, разясни бившият шеф на реферите.

“При ситуацията между Пламен Илиев и Жуниор Мораес Николай Йорданов беше много уверен, че няма дузпа. Не се вижда ясно дали има контакт между двамата. Единственото, което сбърка съдията, е, че показа жълт картон за симулация на Мораес. Той влизаше на скорост, може да има контакт между двамата, така че тук не смятам, че умишлено е паднал и е търсил дузпа. Не винаги, когато няма дузпа, трябва да се покаже жълт картон за симулация. Именно третият вариант, т.е. да не наказва нападателя на ЦСКА, трябваше да предприеме Николай Йорданов”, допълни бившият съдия.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ